Blind vertrouwen wintersporter in reisverzekering

Wintersporters vertrouwen blind op hun reisverzekering. Dat is de conclusie uit de wintersportkennistest van verzekeraar Generali. Hoeveel 90% kiest voor een reisverzekering met wintersportdekking, weet het merendeel niet wat er met deze dekking precies is verzekerd.
Wintersporters hebben nauwelijks weet van de dekking van hun reisverzekering

Wintersporters hebben nauwelijks weet van de dekking van hun reisverzekering

Zo’n 53% van alle reiziger checkt zijn reisverzekering voor vertrek. Desondanks weten zij niet wat er verzekerd is. Generali legde haar verzekerden de wintersportkennistest voor. Daaruit bleek dat bij slechts 1 op de 3 respondenten bekend is dat het verliezen op de skipas verzekerd is. Ook weet 60% niet dat gestolen skispullen geen reden zijn om beroep te doen op de annuleringsverzekering of dat bobsleeën niet gedekt is.

Mannen scoren een half puntje hoger in de test en hoe meer wintersportervaring, hoe beter de kennis. Verder blijkt dat de auto veruit het populairste vervoersmiddel is om naar de wintersport bestemming te reizen. En dat Oostenrijk de absolute favoriet is onder de makers van deze test.

Voorjaarsvakantie

Dit weekend gaan de eerste voorjaarsvakanties weer van start. Deze vakantie valt in de maanden waarin traditiegetrouw de meeste Nederlanders op wintersportvakantie gaan. Ben jij ook van plan om de latten onder te binden en deze vakantie te gaan snowboarden of skiën? Niets is zo vervelend om voor verrassingen komen te staan. Controleer dan altijd de polisvoorwaarden van je verzekering voor vertrek en ga goed voorbereid op reis.

Gepubliceerd op 16 februari 2017 om 11:00 uur in de categorie reisverzekering.