Consumenten met lijfrenteverzekering worden onvoldoende geïnformeerd

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt dat verzekeraars klanten met een lijfrenteverzekering niet voldoende informeren over de opties met betrekking tot het kapitaal dat via de verzekering is opgebouwd.
Verzekeraars moeten consumenten beter voorlichten over lijfrenteverzekering

Verzekeraars moeten consumenten beter voorlichten over lijfrenteverzekering

Het verstrekken van onvoldoende informatie door verzekeraars aan klanten met een lijfrenteverzekering leidt er volgens de AFM toe dat de verzekerden niet de gelegenheid wordt geboden de beste keuze te maken.

Door een gebrek aan voorlichting over de besteding van het opgebouwde kapitaal van de lijfrenteverzekering kunnen de verzekerden op de uitkering van de lijfrente bedragen mislopen van honderden euro’s per jaar. Een lijfrenteverzekering wordt veelal afgesloten om als extra inkomen op het pensioen te dienen.

De cijfers van de toezichthouder laten zien dat het totale lijfrentebedrag dat vrijvalt enorm is en ook de komende jaren nog flink zal groeien. Twee jaar geleden werd er meer dan 7,5 miljard euro uitgekeerd aan lijfrentes en dat is in vergelijking met 2007 al tien procent meer.

Meer dan de helft van het aantal lijfrentepolissen kent een kapitaal waarvan het bedrag na vrijkomen meer dan 10.000 euro bedraagt. Daar komt bij dat verzekerden vaak meerdere lijfrentepolissen hebben lopen. Op het moment dat het kapitaal vrijkomt, heeft een verzekerde meerdere opties tot de beschikking voor de besteding van het kapitaal en het is daar, waar de verzekeraars volgens de AFM onvoldoende informatie aan hun klanten over verstrekken.

Er wordt dan ook aangeraden aan verzekerden met een lijfrentepolis om zich goed te verdiepen in de mogelijkheden die er geboden worden om het vrijgevallen kapitaal te besteden.

Gepubliceerd op 17 oktober 2013 om 8:43 uur.