Eigen zorgverzekering van samenwerkende algemene ziekenhuizen

De Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen brengen aan het einde van dit jaar een eigen zorgverzekering op de markt. De premie van deze zorgverzekering kan tot 10 procent lager uitvallen in vergelijking met eenzelfde zorgpolis van een andere verzekeraar.
De SAZ waagt met ASR en DSW een nieuwe poging voor eigen zorgverzekering

De SAZ waagt met ASR en DSW een nieuwe poging voor eigen zorgverzekering

SAZ staat voor Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen en deze hebben het plan opgevat een eigen zorgverzekering op de markt te brengen. Dat wordt in samenwerking gedaan met ASR en DSW. De zorgverzekering wordt aan het einde van het jaar gelanceerd als de Beter Dichtbij Polis.

Karakteristiek aan deze eigen zorgverzekering van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen is dat verzekerden met de Beter Dichtbij Polis voornamelijk aangewezen zullen zijn op de zorg die vanuit deze algemene ziekenhuizen wordt verleend.

De verwachting is dat 85 procent van de ziekenhuiszorg door de SAZ aan de verzekerden kan worden verleend en voor de overige 15 procent zal zorg bij onder meer academische ziekenhuizen worden ingekocht. De mogelijkheid tot besparing ligt vooral door de zorgverlening vanuit de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen.

Door de besparing op de zorgverlening die vanuit de SAZ wordt verleend, kan de premie van de zorgverzekering fors lager vastgesteld worden. Het doel is om de premie van de zorgverzekering tussen de vijf procent en tien procent goedkoper te laten zijn in vergelijking met andere gangbare zorgverzekeringen.

Met de invoeren van de Beter Dichtbij Polis wil de vereniging ook verbeteringen doorvoeren, zoals het aanbieden van een extra gesprek tussen arts en patiënt indien er zich ingrijpende gebeurtenissen voordoen. Verzekerden kunnen aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekering.

Gepubliceerd op 10 oktober 2013 om 8:57 uur in de categorie zorgverzekering.