ASR

ASR Verzekeringen is een zelfstandige verzekeraar die indirect in handen is van de Nederlandse Staat. Tot eind 2008 was ASR Verzekeringen onderdeel van Fortis Nederland.
ASR

De ASR verzekeringsgroep is in 1997 ontstaan nadat het concern Stad Rotterdam de bedrijven Europeesche Verzekeringen en De Amersfoortse overnam. De samenvoeging van Amersfoortse en Stad Rotterdam zorgde uiteindelijk voor de nieuwe naam ASR. In Nederland wordt de verzekeraar ook wel gezien als een van de grootste met een groot aanbod van o.a. overlijdensrisicoverzekeringen, autoverzekeringen en woonverzekeringen.

ASR is onderdeel van ASR Nederland en indirect in handen van de Nederlandse Staat. Naast de vele verzekeringen die worden aangeboden, biedt de verzekeraar ook hypotheken, spaarrekeningen, fondsen en andere financiële producten voor particulieren en bedrijven. ASR Verzekeringen is ook actief onder de merken Ardanta (uitvaartverzekeringen), De Amersfoortse (inkomensverzekeringen), Europeesche Verzekeringen (reis- en recreatieverzekeringen) en Ditzo (internetverzekeraar). De verzekeraar biedt uitsluitend producten aan via onafhankelijke verzekeringsadviseurs.

In januari 2013 verving ASR haar logo. Het oude logo, met dikke, paarse hoofdletters, maakte plaats voor een sobere drukletter met een uitgebreide toelichting: de nederlandse verzekeringsmaatschappij voor alle verzekeringen. Geen verspilling, geen borstklopperij, is wat ASR hiermee wil uitstralen.

Verzekeringsaanbod van ASR

ASR in het nieuws