Europeesche introduceert vernieuwde doorlopende reisverzekering

Vanaf 6 juni zal Europeesche Verzekeringen een vernieuwde doorlopende reis- en annuleringsverzekering introduceren. De verzekeraar concludeerde op basis van uitgebreid klantonderzoek dat men het product moest aanpassen aan de veranderende markt.
Europeesche wijzigt doorlopende reisverzekering na klantonderzoek

Europeesche wijzigt doorlopende reisverzekering na klantonderzoek

De vernieuwde verzekering combineert een reisdekking met een annuleringsdekking. Vanaf morgen zal Europeesche Verzekeringen de gemoderniseerde doorlopende reis- en annuleringsverzekering introduceren. Voortaan kunnen reizigers kiezen uit drie typen reisverzekeringen en twee annuleringsdekkingen. Daarnaast is in de vernieuwde verzekering ernstige ziekte of overlijden van een familielid in de derde graad meeverzekerd.

Met de vernieuwde doorlopende verzekering voor reizen wil Europeesche het product aanpassen aan de veranderende markt. Op basis van uitgebreid klantonderzoek heeft de verzekeraar besloten reisdekking en annuleringsdekking te combineren in één verzekering. “Het was tijd om ons product aan te passen aan de veranderende markt en de veranderende wensen van de consument”, aldus de Europeesche.

Daarnaast wil de verzekeraar op korte termijn ook de aflopende reis- en annuleringsverzekering aanpassen aan de veranderende wensen van de consument. Met de ontwikkelde online ‘Reisverzekeringswijzer’ moeten intermediairs de juiste reisverzekering onder de aandacht kunnen brengen voor de juiste doelgroep.

Bij de Europeesche kan men vanaf morgen kiezen uit drie typen reisverzekeringen: Basis, Comfort en Optimaal. De verschillen tussen deze reisverzekeringen liggen voornamelijk in het verzekerde bedrag, wel of geen eigen risico, standaard opgenomen dekkingen en maximale reisduur. Ook blijft in de vernieuwde doorlopende reisverzekering een ex-man/vrouw eerste graad familie, is er een extra dekking voor kosten tijdens een natuurramp en zijn maximaal twee minderjarige logees gratis meeverzekerd. Tevens is vrijwilligerswerk en stage in het buitenland standaard meeverzekerd.

Gepubliceerd op 5 juni 2013 om 11:50 uur in de categorie reisverzekering.