Gratis winterbanden bij een autoverzekering van de Hema

De Hema probeert aan de weg te timmeren als aanbieder van verzekeringen. Na een actieve reclamecampagne gericht op de zorgverzekering proberen ze ons nu over te halen om een autoverzekering af te sluiten bij de winkelketen. U krijgt vier winterbanden cadeau bij het afsluiten van een autoverzekering.
Hema stunt ook met autoverzekering

Hema stunt ook met autoverzekering

De winterbanden krijgt u bij het afsluiten van een WA volledige casco autoverzekering. De actie is inclusief het monteren van de banden, maar exclusief verwijderingsbijdrage, balanceren en de kosten voor ventielen. Aan kosten wordt er €19,50 per band nog in rekening gebracht.

Helaas voor de Hema is er nauwelijks vraag naar winterbanden op dit moment. De actie zal hierdoor niet het succes hebben als vooraf ingeschat.

De Hema is de laatste maanden haar productaanbod aan het uitbreiden. Naast het standaard assortiment bieden ze nu bijvoorbeeld ook testamenten aan. Met de zorgverzekering hebben zij ook de nodige aandacht weten te trekken. Toch is het verzekeren bij de Hema niet nieuw. Nieuw is wel het marketingbudget voor hun verzekeringsactiviteiten.

In het verleden hebben ook Albert Heijn, Kruidvat en V&D pogingen ondernomen om succesvol te zijn in het aanbieden van verzekeringen. Tot op heden is deze vorm van branchevervaging moeilijk te accepteren voor Nederlanders. Het ontbreekt de Nederlandse consument aan een aanleiding om naar deze winkels te gaan om een autoverzekering of een inboedelverzekering af te sluiten. Er moet een duidelijk voordeel voor de consument zijn om ook verzekeringen af te sluiten bij deze ketens.

Een ander probleem is mogelijk dat Nederlanders het gevoel hebben dat het de winkelketens ontbreekt aan deskundigheid op het gebied van verzekeren. Uiteraard zitten er gerenommeerde verzekeraars achter deze ketens, maar voor de consument zijn deze onzichtbaar.

Gepubliceerd op 8 januari 2014 om 9:28 uur in de categorie autoverzekering.