Halveren eigen risico zorgverzekering kan rekenen op weinig steun

Het voorstel van de SP op het eigen risico van de zorgverzekering te halveren, kan rekenen op weinig steun vanuit de Kamer. De motie van SP-politicus Henk van Gerven om het eigen risico op maximaal € 200 te zetten kreeg weinig steun van andere politieke partijen.
Weinig steun voor motie om het eigen risico te halveren

Weinig steun voor motie om het eigen risico te halveren

In de Tweede Kamer werd niet enthousiast gereageerd op de motie van SP-kamerlid van Gerven om het eigen risico van de zorgverzekering te halveren. Vorige week pleitte van Gerven al voor het halveren en het op de langere termijn zelfs volledig afschaffen van het eigen risico. Vanuit de Kamer kreeg de SP maar weinig medestanders, namelijk alleen de PVV en enkele kleinere partijen. Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer keurde zijn motie om eigen risico op maximaal € 200 te zetten af, aldus berichtgeving op de website van Amweb.

Doordat steeds meer Nederlanders problemen hebben met het betalen van zorgkosten en zorgverzekeraars enorme winsten boeken, pleitte van Gerven voor het halveren van het eigen risico. Zorgverzekeraars zouden volgens het SP-kamerlid dan ook hun reserves moeten gebruiken om de zorg betaalbaar te houden. In het plan ‘De zorg is van ons’ staat beschreven dat de SP uiteindelijk het eigen risico volledig wil afschaffen en door meerdere maatregelen te nemen; zeven op de tien gezinnen erop vooruitgaan.

Gepubliceerd op 12 november 2015 om 9:19 uur in de categorie zorgverzekering.