HEMA Verzekeringen gebruikt dashcam-beelden als ondersteunend bewijs bij autoschade

HEMA Verzekeringen gaat dashcam-beelden gebruiken als bewijs wanneer er onduidelijkheid bestaat over de schuldvraag bij autoschade. Dat maakte HEMA vandaag bekend in een persbericht.
HEMA ziet veel voordelen in het gebruik van dashcam-beelden als ondersteunend bewijs in de afwikkeling van autoschade

HEMA ziet veel voordelen in het gebruik van dashcam-beelden als ondersteunend bewijs in de afwikkeling van autoschade

Dashcam-beelden kunnen duidelijkheid verschaffen over de wijze waarop een ongeval plaats heeft kunnen vinden, maar ook over de gedragingen van bestuurders of de omstandigheden ten tijde van het ongeval. Om deze reden wil HEMA Verzekeringen de beelden van een dashcam gebruiken ter ondersteuning van ander bewijsmateriaal zodat de schade sneller kan worden afgehandeld.

Voordelen gebruik dashcam-beelden

De gadget wint snel aan populariteit onder automobilisten. Circa een kwart van de Nederlanders is op dit moment in het bezit van een dergelijke camera. Ondanks de populariteit onder automobilisten worden dashcam-beelden nog maar zelden meegestuurd als bewijs. Verzekeringen.com deed een jaar geleden al onderzoek naar het gebruik van deze beelden door verzekeraars. De meeste verzekeraars zagen de voordelen in van het gebruik van dashcam-beelden omtrent het bepalen van de schuldvraag en daarmee dus ook de afwikkeling van schade.

Ook HEMA Verzekeringen ziet de voordelen van deze beelden bij het afhandelen van schade. Frieda de Lange van HEMA Verzekeringen:

“Door het gebruik van dashcam-beelden als ondersteunend bewijsmateriaal, kunnen we vaak eenvoudiger de aansprakelijkheid bepalen en autoschades sneller afhandelen. Mogelijk kan een dashcam zelfs autoschade voorkomen en voor meer veiligheid op de weg zorgen. Bestuurders met een dashcam zijn zich vaak bewuster van hun rijgedrag, wat ongewenste gedragingen en gevaarlijke situaties op de weg kan voorkomen.”

Om Nederlanders van de voordelen van een dashcam te laten profiteren ontvangen consumenten die voor 31 mei 2017 een allrisk autoverzekering afsluiten bij HEMA ontvangen een gratis dashcam t.w.v. € 179 (zolang de voorraaad strekt).

Anderen vonden ook interessant:

Gepubliceerd op 6 maart 2017 om 16:00 uur.