Hoe goed is jouw huis bestand tegen inbrekers?

Wintertijd! De klok ging het afgelopen weekend weer een uur achteruit en dat betekent dat het buiten langer donker is. Tijdens deze donkere dagen zien verzekeraars de schades uit inbraken aanzienlijk stijgen. Maar wat kan je hiertegen doen?
De wintertijd is weer ingegaan! Dagen worden donkerder en zijn dus ideaal voor inbrekers om toe te slaan.

De wintertijd is weer ingegaan! Dagen worden donkerder en zijn dus ideaal voor inbrekers om toe te slaan.

Inbraak is gelukkig verzekerd! Zijn er spullen ontvreemd uit jouw woning, dan vergoedt je inboedelverzekering vaak de schade van de gestolen spullen. Hebben de dieven ook schade veroorzaakt aan de buitenzijde van de woning, dan kan je jouw opstalverzekering aanspreken. Huurwoningen die aan de buitenzijde schade hebben zijn vaak verzekerd via de verhuurder.

Naast materiële schade aan de woning of spullen de gestolen zijn, kan er ook andere schade optreden. Zo kan je bijvoorbeeld je gevoel van veiligheid verliezen. Daarom geven wij je een aantal tips om de kans op een inbraak te verkleinen.

  1. Is er een buurtwhatsapp actief in jouw dorp of stad? Meld je dan hiervoor aan, of richt er zelf een op.
  2. Zorg ervoor dat de buitenzijde van de woning goed verlicht is. Zorg eventueel voor lampen met een bewegingssensor, dit schrikt inbrekers af.
  3. Zorg ervoor dat je huis er bewoont uitziet wanneer je weggaat.
  4. Doe de deur altijd op slot! Of je nu naar bed gaat of een avondje weg bent. Vergeet ook niet om de sleutel aan de binnenzijde van de deur te verwijderen.
  5. Zorg voor goed hang- en sluitwerk bij alle ramen en deuren.

Wil je er helemaal zeker van zijn dat jouw huis inbraakproef is? Vraag dan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan. Vaak bieden verzekeraars een korting op je inboedel- of opstalverzekering wanneer je over dit keurmerk bezit!

Lees ook:

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 om 12:00 uur in de categorie inboedelverzekering.