Inboedelverzekering voor studenten die nu op kamers gaan

In de grote steden komen studenten massaal bijeen tijdens de introductieweken voor aanvang van het nieuwe studiejaar. Veel studenten gaan voor het eerst op kamers en dan is het van belang om een inboedelverzekering af te sluiten.
Wie op kamers gaat als student wordt aangeraden een inboedelverzekering te nemen

Wie op kamers gaat als student wordt aangeraden een inboedelverzekering te nemen

Studenten verlaten ouderlijk huis

Grote groep studenten die het studiejaar 2014/2015 voor het eerst gaat studeren, zal het ouderlijk huis verlaten. Het vinden van een leuke kamer of huisje is vaak lastig, maar als het eenmaal zo ver is, dan komen er allerlei praktische zaken om de hoek kijken. In de eerste plaats moet het huisje of de studentenkamer natuurlijk worden ingericht met leuke meubels en accessoires.

Er wordt bij het uit huis gaan en bij het zelfstandig gaan wonen een nieuwe inboedel gecreëerd. Studenten hechten niet altijd evenveel waarde aan de inrichting, maar de inboedel kan wel veel waard zijn. Zeker met alle apparatuur en toestellen als laptops, tablets en smartphones die de gemiddelde student wel in het bezit heeft. Of wat te denken van de waarde van de studieboeken die aangeschaft worden en ook tot de inboedel gerekend kunnen worden.

Inboedelverzekering voor studenten

Een van de praktische zaken die door studenten geregeld kan worden en zeker aangeraden wordt, is het afsluiten van een inboedelverzekering. Ook de inboedel van een studentenkamer vertegenwoordigt namelijk een bepaalde waarde. Net als in woningen kunnen er ook in studentenkamers situaties ontstaan waarbij er schade ontstaat. Bijvoorbeeld aan de vloer of aan het meubilair. Bovendien zijn studentenkamers ook gewilde locaties voor inbrekers. Als er dan een laptop of tablet gestolen wordt, dan biedt een inboedelverzekering uitkomst.

Het afsluiten van een inboedelverzekering vereist weinig tijd, maar kan veel financiële ellende voorkomen. Er zijn voor studenten speciale inboedelverzekering met een lage premie. Studenten die op kamers gaan of zelfstandig gaan wonen, doen er dan ook goed aan om vanaf de eerste dag in elk geval een inboedelverzekering te hebben.

Vergelijken van inboedelverzekeringen

De inkomenssituatie van studenten is niet altijd even rooskleurig en daarom kan aangeraden worden om inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het is mogelijk om speciaal op zoek te gaan naar inboedelverzekeringen voor studenten, maar in de vergelijking kunnen ook standaard verzekeringen voor de inboedel in de beoordeling worden meegenomen.

Bij de dekking voor het verzekerd bedrag kan er een schatting worden gemaakt voor de totale waarde. Zo zijn er verzekeraars die bijvoorbeeld de keuze bieden tussen een verzekerd bedrag van 15.000 euro of 25.000 euro. Hoe hoger het verzekerd bedrag des te hoger de premie zal zijn.

Het online vergelijken zal wellicht even wat tijd in beslag nemen, maar het afsluiten van een inboedelverzekering kan online door de student al binnen vijf minuten geregeld worden. Op Verzekeringen.com kun je heel eenvoudig inboedelverzekeringen vergelijken.

Wie deelneemt aan de introductieweken voor studenten en al een kamer heeft, maar nog geen inboedelverzekering wordt aangeraden om even de tijd te nemen en op zoek te gaan naar een passende polis. Het is echt belangrijk om praktische zaken goed geregeld te hebben en daar hoort het afsluiten van een inboedelverzekering ook bij als men zelfstandig gaat wonen.

Gepubliceerd op 12 augustus 2014 om 11:38 uur in de categorie inboedelverzekering.