Informatie bootverzekeringen van Delta Lloyd tijdens Sail Amsterdam

Delta Lloyd zal tijdens Sail Amsterdam onder meer aanwezig zijn om informatie te geven over bootverzekeringen. Sail Amsterdam wordt van 19 tot en met 23 augustus georganiseerd en is een evenement waar veel bootbezitters op het water aanwezig zullen zijn.
Bootverzekeraar Delta Lloyd redder in nood tijdens Sail Amsterdam

Bootverzekeraar Delta Lloyd redder in nood tijdens Sail Amsterdam

Het is nu eenmaal zo, dat waar veel boten op het water zijn er ongelukken kunnen gebeuren. Bootjes kunnen door de grote drukte met elkaar in aanvaring komen, waardoor er schade aan de boot kan ontstaan. Een groot aantal booteigenaren heeft een bootverzekering, maar een ander deel weer niet. Delta Lloyd zal als de grootste verzekeraar van het land aanwezig zijn tijdens Sail Amsterdam, waar dagelijks duizenden boten op het water varen.

Delta Lloyd is al meer dan tien jaar een partner van de Nederlandse watersport en doet er alles aan om de sporten op het water, zoals zeilen en varen voor een groot publiek toegankelijk te maken. Het evenement dat de komende dagen in Amsterdam wordt gehouden, is natuurlijk een perfecte locatie om onder meer informatie over bootverzekeringen te verstrekken. De verzekeraar houdt het niet alleen bij het verstrekken van informatie over bootverzekeringen, maar biedt tijdens Sail Amsterdam ook praktische hulp.

Praktische hulp bij bootschade

Er is met duizenden boten die op het water varen een grote kans aanwezig dat er meerdere kleine en wellicht ook grotere aanvaringen zullen ontstaan tussen boten. Als een booteigenaar tijdens het evenement met schade wordt geconfronteerd aan de boot dan kan er een beroep worden gedaan op de watersportspecialisten van Delta Lloyd die persoonlijk aanwezig zijn.

De watersportspecialisten van de verzekeraar kunnen eerste hulp bieden door praktische informatie te geven over wat te doen bij het ontstaan van schade. Ook geven de watersportspecialisten advies om schade te voorkomen en kunnen booteigenaren bij schade worden verwezen naar het dichtstbijzijnde herstelbedrijf. Op het water is het namelijk lastig zo niet onmogelijk om schade te herstellen of een onderzoek naar de schade in te stellen.

Delta Lloyd helpt bij bootschade tijdens Sail
Voor particuliere booteigenaren die tijdens Sail Amsterdam met schade aan de eigen boot geconfronteerd worden, geldt zoals gezegd dat er een beroep kan worden gedaan op de watersportspecialisten. Er zal dan hulp worden verleend met betrekking tot de eerste stappen in het schadeproces.

Tips bij schade aan de boot

Indien er schade aan de boot is ontstaan, is het verstandig om daarvan een foto te maken en de gegevens van de tegenpartij te noteren. Het is aan te raden om zo spoedig mogelijk de verzekeraar in te schakelen en op te passen dat de schade groter wordt. Voorkomen van bootschade is natuurlijk altijd beter en daarvoor kan er met een aantal praktische tips rekening worden gehouden.

Tijdens een evenement als Sail Amsterdam is het altijd extra druk op het water en belangrijk om afstand te houden en de vaarsnelheid niet te overtreden. De meest voorkomende oorzaken van schade aan boten heeft te maken met aanvaringen, maar ook een obstakel onder water kan daartoe aanleiding geven net als storm of beroering met de bodem.

Gepubliceerd op 18 augustus 2015 om 11:54 uur.