Lichte winst voor ASR mede door kostenbesparingen

Mede door kostenbesparingen en hogere beleggingsresultaten wist verzekeraar ASR in het eerste half jaar 110 miljoen euro winst te boeken. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet daalde echter ook met 5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2012.
Verzekeraar ASR maakt meer winst door kostenbesparingen en beleggingen

Verzekeraar ASR maakt meer winst door kostenbesparingen en beleggingen

De krimpende markt van levensverzekeringen en een daling van het nettoresultaat van schadeverzekeringen zorgden voor een lagere omzet. Er werd door ASR wel een hogere winst geboekt dankzij kostenbesparingen en beleggingen. De verzekeraar heeft de kosten in het eerste halfjaar namelijk weten te drukken met 3 procent. Het uitbesteden van activiteiten en het terugbrengen van banen heeft geresulteerd in lagere kosten voor ASR.

In de eerste helft van het jaar heeft de genationaliseerde verzekeraar ASR een winst geboekt van 110 miljoen euro, 5 procent meer dan de 105 miljoen euro een jaar eerder. Bij de schadeverzekeringen zakte het nettoresultaat van 42 naar 6 miljoen euro. Hier werden de lastige economische marktomstandigheden duidelijker zichtbaar. Toch waren de verzekeringen voor reis, motor en brand wel winstgevender.

Verzekeraar ASR, de moedermaatschappij van merken als Europeesche, De Amersfoortse en Ditzo, publiceerde woensdag een omzet die uitkwam op 2,35 miljard euro. Dat betekende een daling van 5 procent in vergelijking met het eerste halfjaar van 2012. Uiteindelijk zorgden gunstige beleggingsresultaten, lagere operationele lasten en rendement-verbeterende maatregelen voor een lichte groei van het resultaat.

Gepubliceerd op 21 augustus 2013 om 9:59 uur.