Naturapolis meest gekozen vorm zorgverzekering

De naturapolis is de meest gekozen vorm van zorgverzekering in 2017. Zo’n driekwart van de verzekerden koos voor een dergelijke polis. Dat blijkt uit cijfers van de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld 2017.
Driekwart van de verzekerden koos voor een naturapolis

Driekwart van de verzekerden koos voor een naturapolis

In het rapport is verder te lezen dat een vijfde van de verzekerden voor een restitutiepolis is gegaan en vijf procent voor een combinatie van beide. Vektis, het informatiecentrum voor de zorg, maakt ieder jaar aan het einde van het overstapseizoen de balans op middels de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld.

Eerder werd al bekend dat zo’n 1,1 miljoen Nederlanders de overstap hadden gemaakt naar een andere zorgverzekeraar. Naast landelijke cijfers is er bij het onderzoek ook gekeken naar de regionale cijfers. De meeste overstappers wonen in de gemeente Bunschoten, terwijl inwoners van de gemeente Hulst het minst overstappen van zorgverzekeraar.

Aanvullende & collectieve verzekeringen

Het aantal personen dat voor een collectieve en/of aanvullende zorgverzekering koos ligt nagenoeg gelijk op het niveau van vorig jaar. Sinds enkele jaren groeit de groep welke kiest voor een hoger vrijwillige eigen risico, zo ook dit jaar.

Meer informatie over de zorgthermometer leest u op de website van Vektis.

Gepubliceerd op 20 april 2017 om 15:00 uur in de categorie zorgverzekering.