Nickelback klaagt verzekeraar aan voor 13 miljoen dollar

De Canadese rockband Nickelback heeft verzekeraar Lloyd’s of London aangeklaagd voor 13 miljoen dollar. De band wilde de schade claimen voor het afzeggen van een groot deel van hun tour. De verzekeringsmaatschappij weigerde echter dit enorme bedrag uit te keren.
Canadese rockband wil 13 miljoen dollar van verzekeraar

Canadese rockband wil 13 miljoen dollar van verzekeraar

Nickelback heeft één van de grootste verzekeraars in de wereld, Lloyd’s of London, aangeklaagd voor ruim 13 miljoen dollar. De Canadese rockband moest namelijk afgelopen zomer, meer dan 60 optredens afzeggen. Frontman van de band Chad Kroeger moest namelijk geopereerd worden aan een cyste op zijn stembanden. Hierdoor stond Kroeger gedurende 6 tot 9 maanden aan de kant. Het annuleren van de tour zou volgens Nickelback 13 miljoen dollar gekost hebben. Verzekeraar Lloyd’s weigert dit echter te betalen. Volgens Lloyd’s had Kroeger al stembandproblemen toen de band hun verzekering afsloot. De Canadese rockband gaat nu opnieuw naar de rechter, zo meldt de celebrity nieuwssite TMZ.

Volgens de rockband is de reden van weigering door Lloyd’s onzinnig; Kroeger had namelijk al veertig keer opgetreden toen het probleem aan zijn stembanden duidelijk werd. In Nederland werd ook het geplande concert van 10 november 2015 in de Ziggo Dome afgelast. Ook in Nederland hebben bekende Nederlanders het nog wel eens aan de stok met verzekeraars. Afgelopen zomer lag Jan de Hoop nog in de clinch met verzekeraar AEGON over een robotgrasmaaier. Dit ging echter niet om een aanzienlijk geld bedrag, maar om onduidelijke polisvoorwaarden.

Gepubliceerd op 14 januari 2016 om 16:52 uur.