Jan de Hoop in de clinch met AEGON over grasmaaier

Televisiepresentator Jan de Hoop heeft zich via Twitter negatief uitgelaten over verzekeraar AEGON. De Hoop heeft recent een nieuw huis op de Veluwe gekocht en daarbij ook een automatische grasmaaier. De presentator kwam er achter dat AEGON deze maaier alleen onder bepaalde voorwaarden vergoed bij diefstal.
De Hoop in discussie met AEGON over dekking robotmaaier

De Hoop in discussie met AEGON over dekking robotmaaier

De tuinverzekering van Jan de Hoop via AEGON zou volgens de tv-presentator alleen dat dekken waarvan de verzekeraar weet dat het niet gestolen wordt. Via Twitter heeft de Hoop het aan de stok gekregen met de verzekeraar over zijn automatische grasmaaier. Deze maaier zou niet gedekt zijn tegen diefstal, mits deze in een afgesloten ruimte staat. Volgens de Hoop is dat onzin aangezien de maaier alleen werkt met een pincode en via de satelliet is terug te vinden. De presentator liet gister weten de robotmaaier te hebben verzekerd bij Centraal Beheer Achmea.

Bij Centraal Beheer zou de tuinverzekering van 2 euro per maand de robotmaaier ook vergoeden wanneer deze wordt gestolen uit een ‘open ruimte’.  De Hoop reageert vervolgens sarcastisch: “Hij mag van Centraal Beheer ook buiten de afgesloten schuur maaien”. Er zijn een aantal verzekeraars die een tuinverzekering aanbieden als extra optie bij een inboedel- of opstalverzekering. Bij sommige inboedel- en opstalverzekeringen zijn de tuin en de spullen ook al gedekt. Controleer de polisvoorwaarden om er zeker van te zijn dat jouw grasmaaier gedekt is op de inboedelverzekering. De tuinverzekering dekt ook schade door storm en wateroverlast die soms buiten de inboedelverzekering vallen.
 

Jan de Hoop in de clinch met AEGON over grasmaaier
De Hoop uit onvrede over tuinverzekering van AEGON op Twitter 

Tuinverzekering

Of het zinvol is een tuinverzekering af te sluiten hangt af van de dekking van de inboedel- en opstalverzekering. Wat veel verzekerden met een tuinverzekering vergeten, is dat de plantjes en het meubilair in de tuin al vallen onder de inboedelverzekering. Het gaat dan wel om een allrisk- of extra uitgebreide inboedelverzekering. Schade bij diefstal en vandalisme van tuinmeubilair, tuingereedschap en wasgoed in de tuin of op het balkon biedt de allrisk inboedelverzekering dekking. Wat dat betreft is de tuinverzekering van 2 euro per maand toch zonde van het geld.

Lees ook:

Gepubliceerd op 17 juni 2015 om 9:20 uur.