Online autoverzekering vaakst afgesloten via ANWB

Uit een onderzoek dat door WUA is uitgevoerd, blijkt dat de website van ANWB favoriet is onder consumenten die online een autoverzekering willen afsluiten. De vindbaarheid is uitstekend en de conversie is hoog.
Anwb.nl voor online autoverzekering afsluiten het meest favoriet

Anwb.nl voor online autoverzekering afsluiten het meest favoriet

Het onderzoek heeft uitgewezen, dat het grootste deel van de consumenten die online op zoek gaan naar een autoverzekering, uitkomen op de website van de ANWB. Het onderzoek bestaat uit de Web Performance Scan die door WUA! in april 2015 is uitgevoerd.

ANWB op nummer 1

Dat de website Anwb.nl op nummer 1 is uitgekomen voor wat betreft het online afsluiten van een autoverzekering heeft meerdere redenen. In de eerste plaats is er sprake van een hoge score op vindbaarheid. Een aantal van 55 procent van de respondenten heeft laten weten dat de oriëntatie op het gebied van autoverzekering via internet leidt tot een bezoek aan de website van de ANWB.

Dat is 8 procent meer in vergelijking met de verzekeraar die op positie 2 is uitgekomen. Dat 55 procent uitkomt bij Anwb.nl leidt er niet toe dat al deze bezoekers ook daadwerkelijk er online een autoverzekering afsluiten. 38 procent van de 55 procent die bij de website van de ANWB uitkomt, sluit vervolgens ook daadwerkelijk online een autoverzekering af.

Naamsbekendheid

De vindbaarheid is een van de belangrijkste aspecten om op de website van de ANWB uit te komen bij het zoeken naar autoverzekeringen die online afgesloten kunnen worden. De vindbaarheid is daarbij op te splitsten in twee aspecten. Aan de ene kant is de naamsbekendheid zo groot, dat consumenten de websitenaam in de zoekbalk intypen. Aan de andere kant wordt de ANWB bij het zoeken naar autoverzekeringen hoog in de resultaten van Google vertoond. Bezoekers van de website kunnen er dan ook op verschillende manieren terechtkomen.

De naamsbekendheid speelt een grote rol, want vrijwel iedereen kent de ANWB. De meeste verzekeringen worden in absolute zin dan ook via deze partij afgesloten. Dat neemt overigens niet weg dat een andere verzekeraar weliswaar een minder goede vindbaarheid heeft, maar wel op een hogere conversie kan rekenen. Het afhaakpercentage is bij de ANWB het laagst, want nadat de website is geopend, haakt 1 procent van de bezoekers direct af.

Autoverzekeringen vergelijken

ANWB lijkt bij vele automobilisten favoriet te zijn om online een autoverzekering af te sluiten, maar het is zeker verstandig om voor het afsluiten van een autoverzekering een vergelijking te maken. De website Anwb.nl kan eventueel als uitgangspunt genomen worden om het aanbod daar als basis voor de vergelijking te nemen. Zo kunnen consumenten onder meer de dekking van de autoverzekering bij andere verzekeraars gelijken, maar ook de uiteindelijke premie die in rekening wordt gebracht.

Het is bij het afsluiten van een online autoverzekering in de eerste plaats van belang dat de beste dekking gevonden wordt en dat op basis daarvan de premie kan worden vergeleken. Dat kan alleen worden bereikt door een vergelijking te maken, want dat de autoverzekering van ANWB het meest favoriet is online af te sluiten, zegt nog niet dat het ook de beste en goedkoopste polis is. Op Verzekeringen.com kun je ook eenvoudig een autoverzekering vergelijken en direct afsluiten.

Gepubliceerd op 3 juni 2015 om 10:44 uur in de categorie autoverzekering.