Premie autoverzekering afhankelijk van rijgedrag bij Fairzekering

De nieuwe Nederlandse autoverzekeraar Fairzekering gaat het anders doen. Ze laten de hoogte van de premie naast het aantal schadevrije jaren ook afhangen van je rijgedrag.
Deel van premie autoverzekering terug door veilig te rijden

Deel van premie autoverzekering terug door veilig te rijden

Automobilisten die geen schades veroorzaken, kunnen bij verzekeraars een korting opbouwen tot wel 85%. De premie voor de autoverzekering wordt bij Fairzekering ook op deze manier vastgesteld. Maar maandelijks wordt afhankelijk van je rijgedrag eventueel nog een extra korting gegeven van 10% of 35% op de premie.

Fairzekering! Hoe werkt het?

Binnen één week na het afsluiten van de verzekering krijg je een device thuisgestuurd. Dit is een soort stekker die je in de OBD-poort van de auto moet plaatsen. De device registreert je rijgedrag. Hierbij moet je onder andere denken aan je gemiddelde rijsnelheid, maar ook je remacties, tijdstip waarop je rijdt en de acceleratie wordt vastgelegd. De gegevens komen via de device terecht in een database van de verzekeraar. Via een inlogcode kun je inloggen op de website van de verzekeraar. Hier kun je teruglezen hoe jouw rijgedrag wordt beoordeeld.

Door veilig te rijden krijg je een deel van de betaalde premie terug

Aan de hand van het gemeten rijgedrag wordt beoordeeld of je een veilige rijder bent. Als je volledig aan de maatstaven van de verzekeraar voldoet, krijg je 35% van de betaalde maandpremie terug. Voldoe je niet volledig? Dan heb je nog recht op 10% korting als je rijgedrag daar aanleiding toe geeft. Bij (volgens de verzekeraar) onveilig rijgedrag krijg je geen teruggave van een deel van de betaalde premie.

In een volgend artikel zal de privacy van de verzekerde worden belicht. Wat doet Fairzekering bijvoorbeeld met jouw gegevens?

Gepubliceerd op 1 september 2014 om 9:09 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 20 januari 2015 om 11:18 uur.