Premie Zilveren Kruis zorgverzekering wordt verlaagd

De verzekeraar Achmea heeft besloten de premie voor de Zilveren Kruis zorgverzekering per 1 januari 2014 te verlagen. Ook de premies van andere zorgverzekeringen van het merk Achmea worden verlaagd.
Achmea verlaagt premies basiszorgverzekering voor alle eigen merken

Achmea verlaagt premies basiszorgverzekering voor alle eigen merken

Achmea is een van de marktleiders in Nederland op het gebied van zorgverzekeringen en heeft besloten de premies voor de basiszorgverzekering voor alle eigen merken te verlagen. Zo wordt de premie van de zorgverzekering van het Zilveren Kruis met ingang van 1 januari 2014 met een bedrag van 8,30 euro per maand verlaagd.

Op dit moment bedraagt de premie van de Zilveren Kruis zorgverzekering met basisdekking nog 108,25 euro. Per 1 januari 2014 komt de premie van de basisverzekering met de verlaging van 8,30 euro dan uit op een bedrag van 99,50 euro per maand. De verlaging van meer dan 7,5 procent levert de verzekerde een besparing op van 99,60 euro op jaarbasis.

Overigens blijven de premies van de Zilveren Kruis tandartsverzekering gelijk en geldt dat de premies van de aanvullende zorgverzekering zullen stijgen met ongeveer twee procent.

De gemiddelde premiedaling van de eigen merken van Achmea voor de basisverzekering komt uit op 7,50 euro per maand. Met het verlagen van de premie voor de basisverzekering wordt de lijn gevolgd die eerder door de zorgverzekeraar DSW is ingezet. Deze verzekeraar heeft eerder al laten weten dat de premie van de zorgverzekering per 1 januari 2014 op een bedrag van 95 euro zal uitkomen en dat is in vergelijking met 2013 een daling van 90 euro op jaarbasis.

Gepubliceerd op 24 oktober 2013 om 8:47 uur in de categorie zorgverzekering.