Premieverschillen in Nederland bij autoverzekeringen vergelijken

Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt al snel duidelijk dat er verschillen in premies zijn te ontdekken. De premieverschillen in Nederland zijn gebaseerd op meerdere factoren, waarbij uit onderzoek is gebleken dat er op lokaal niveau extreme verschillen zijn te zien.
Autoverzekeringen vergelijken belangrijk door extreme premieverschillen

Autoverzekeringen vergelijken belangrijk door extreme premieverschillen

Uit het Autopremieonderzoek 2015 dat door Pricewise is uitgevoerd, blijkt dat op lokaal niveau extreme verschillen bestaan op het gebied van de premies voor autoverzekeringen. In het meest extreme geval kan het zelfs zo zijn dat de ene buurman in dezelfde straat wel tot 150 procent meer kwijt kan zijn aan de premie. Eens te meer een reden om bij autoverzekeringen vergelijken met meerdere aspecten rekening te houden.

Autoverzekering vergelijken

Het is nu eenmaal zo dat er grote verschillen kunnen bestaan tussen verzekeraars met betrekking tot de hoogte van de premie van de autoverzekering. Dat kan tot extreme situaties leiden, zoals hierboven is genoemd, maar biedt ook voordelen. Door de variatie in premiehoogte heeft de eigenaar van de auto namelijk alle gelegenheid om op zoek te gaan naar de voordeligste verzekering.

Dat er premieverschillen zijn, komt onder meer doordat verzekeraars met elkaar concurreren, maar uiteraard spelen de eigenschappen van de auto ook een rol en is het zo dat de locatie, waar de verzekerde woont van invloed kan zijn. Op locaties waar de kans op schade groter is door bijvoorbeeld druk verkeer zal de premie van de autoverzekering hoger kunnen liggen. Dat is ook een reden dat een autoverzekering in een dorp in het noorden van Nederland minder duur is in vergelijking met een verzekering die voor een auto in de Randstad wordt afgesloten.

Aandachtspunten bij autoverzekeringen vergelijken

Het is in de eerste plaats belangrijk om na te gaan wat belangrijk wordt geacht. Als dat de laagste premie is, dan kan de zoektocht op basis daarvan plaatsvinden. Als er belang wordt gehecht aan de meest uitgebreide dekking en een prima service, dan kunnen deze aspecten als uitgangspunt worden genomen om de vergelijking te maken.

Ook maakt het uiteraard verschil of de vergelijking wordt gemaakt voor een WA-autoverzekering, beperkt cascoverzekering of allrisk verzekering. Dit zijn drie verschillende autoverzekeringen die elk een andere dekking kennen. Bij het vergelijken van autoverzekeringen kan er naar de leeftijd van de auto worden gekeken om het soort verzekering te bepalen.

Oudere wagens vanaf een leeftijd van ongeveer acht jaar kunnen het beste verzekerd worden met alleen de verplichte wettelijke aansprakelijkheid. Voor jongere wagens ligt dat weer anders en wordt aangeraden om een allrisk verzekering af te sluiten voor nieuwe auto’s tot drie jaar en voor wagens van drie tot vijf jaar een beperkt cascodekking te nemen.

Uiteraard is het mogelijk om voor de gemakkelijke weg te kiezen en van de diensten van een vergelijkingssite gebruik te maken. Er is echter ook niets mis mee om met behulp van het overzicht van verzekeraars op een vergelijkingssite rechtstreeks de website van autoverzekeraars te bezoeken om daar de premie te berekenen en de dekking en service te bekijken. Op beide manieren is het mogelijk om de beste autoverzekering te vinden.


Lees ook:

Gepubliceerd op 4 december 2015 om 11:31 uur in de categorie autoverzekering.