Prepaid pechhulp: een goedkoper alternatief voor dure pechhulp verzekeringen?

Pechhulp zonder hoge abonnementskosten. Het lijkt de ideale oplossing voor autobezitters die niet veel problemen voorzien met hun voertuig. Maar hoe werkt deze prepaid pechhulp, hoe zit het met de kosten en welke pechhulp on demand wordt er dan geboden?
Voor wie weinig pech met zijn auto verwacht bieden verzekeraars de mogelijkheid tot prepaid pechhulp.

Voor wie weinig pech met zijn auto verwacht bieden verzekeraars de mogelijkheid tot prepaid pechhulp.

De kans dat je met autopech langs de kant komt te staan is afhankelijk van diverse factoren. Vooraf is dit lastig in te schatten, al is het risico op autopech met een oudere auto aanzienlijk hoger. Voor automobilisten die weinig tot geen problemen met hun voertuig voorzien is er daarom nu prepaid pechhulp. Een dienst die eerder al werd geïntroduceerd door onder meer Ditzo, maar sinds kort nieuw leven is ingeblazen door verzekeraars als Centraal Beheer Achmea en Allsecur.

Welke hulp biedt prepaid pechhulp?
Prepaid pechhulp helpt je bij autopech zoals een lekke band, lege accu etc. Ook wanneer er lampjes op het dashboard gaan branden en je niet meer verder durft te rijden, kan je aanspraak maken op pechhulp on demand. Wanneer het echter schade aan je eigen auto betreft, dan word je doorverwezen naar je autoverzekering. Of de schade wordt vergoed hangt af van het soort autoverzekering dat je hebt afgesloten.

Hoe werkt prepaid pechhulp?
De manier om autopech te melden was altijd via de gele praatpalen die massaal langs de snelweg stonden. Deze palen gaan definitief verdwijnen en dus dien je bij autopech voortaan direct contact op te nemen met je pechhulp verzekering. Wanneer je deze niet hebt afgesloten, kan je kiezen voor een prepaid dienst. De melding dat je met autopech staat gebeurd simpelweg via de app die de verzekeraars bieden. Daarbij kan je direct zien welke monteur er onderweg is en hoe lang dit gaat duren. Heb je geen toegang tot het internet? Dan kan je telefonisch contact opnemen met een medewerker die je verder helpt. Het betalen van de pechhulp on demand verschilt per aanbieder. Zo kan er via de app betaald worden of direct bij de aanwezige monteur.

Wat kost prepaid pechhulp?
Voor de meest voorkomende problemen rekenen de aanbieders van prepaid pechhulp vaste kosten. Voor onder andere startproblemen, verkeerd tanken of jezelf buitensluiten betaal je tussen de € 65 en € 125. Je wordt vooraf op de hoogte gebracht van de kosten. Kan de automonteur je auto niet ter plaatse repareren, dan wordt je auto naar een garage naar keuze gebracht. De transportkosten zijn voor eigen rekening, evenals de kosten die gemaakt moeten worden voor de onderdelen en vervangend vervoer. De oorspronkelijke reparatiekosten komen dan te vervallen.

Prepaid pechhulp een voordelig alternatief?
Prepaid pechhulp kan een voordelig alternatief zijn ten opzichte van een pechhulp verzekering. Het hangt volledig af van het aantal keer en het soort autopech dat je hebt. Daarnaast speelt ook de leeftijd van jouw auto en het soort pakket dat je kiest mee of pechhulp on demand voordeliger is. Met name voor een nieuwere auto lijkt deze vorm van pechhulp zeer aantrekkelijk. De kans op pech is namelijk zeer klein. Verwacht je toch regelmatig pechhulp nodig te hebben, dan kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een pechhulp verzekering.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016 om 9:00 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 20 oktober 2016 om 9:37 uur.