Reaal: premieverhoging voor klanten met abnormaal claimgedrag

Reaal gaat haar klanten die veel meer dan gemiddeld claimen een forse premieverhoging voorschotelen voor diverse schadeverzekeringen. Bovendien krijgen zij ook per verlengingsdatum te maken met een verhoogd eigen risico.
Klanten met een fors hoger claimgedrag dan normaal kunnen een forse premiewijziging tegemoet zien.

Klanten met een fors hoger claimgedrag dan normaal kunnen een forse premiewijziging tegemoet zien.

Reaal voert de maatregelen in om klanten die niet of nauwelijks schade claimen op hun woonhuis-, inboedel-, reis-, of aansprakelijkheidsverzekering te ontzien bij stijgingen van de premie. Deze groep krijgt vaak ten onrechte te maken met premieverhogingen, omdat een klein percentage van de verzekerden veel meer claimt dan gemiddeld en daarmee een grote kostenpost vormt voor de verzekeraar. Niet terecht vindt Reaal en wil daar iets aan veranderen.

Forse premieverhoging

Woordvoerder van Reaal Hidde Kuik kan niet zeggen hoeveel schade er geclaimd mag worden alvorens een klant te maken gaat krijgen met een dergelijke premieverhoging. Wel geeft hij aan dat wanneer er sprake is van fors meer schadeclaims de premie kan stijgen met maar liefst 50, 75 of 100 procent. Deze stijging zal bovendien worden doorgevoerd op klantniveau. Dat wil zeggen dat de wijziging geldt voor alle verzekeringsproducten die zijn afgenomen bij Reaal. Ook het eigen risico per verzekering gaat voor deze groep klanten substantieel omhoog. Zodra het claimgedrag verminderd zal Reaal met een nieuw verlengingsvoorstel komen.

Tijdig ingelicht

Verzekerden zullen door Reaal twee maanden voor de prolongatie op de hoogte worden gesteld van de voorgenomen premiestijging. Hiermee geven zij verzekerden ruimschoots de tijd om op te zeggen of over te stappen indien gewenst. Reaal gaat de maatregelen hanteren vanaf de eerste verlengingsdatum na 1 juli van dit jaar. Ook adviseurs zullen tijdig worden voorzien van alle informatie rondom de premieverhogingen van hun klanten.

Overstappen? Vergelijk en bespaar direct!

Behoor jij tot de groep verzekerden van Reaal die te maken krijgt met deze maatregelen? Of ben je gewoon benieuwd of je kan besparen op je woonhuis-, inboedel-, reis-, aansprakelijkheid- of autoverzekering? Dan ben je bij Verzekeringen.com aan het juiste adres! Via ons vind je altijd de juiste verzekering en eenmaal gevonden helpen wij jou graag op weg. Start direct met vergelijken.

Gepubliceerd op 19 april 2017 om 8:00 uur.