Reisverzekeringen populair vanwege terreurdreiging

Reisverzekeringen worden steeds vaker afgesloten. Door toenemende angst voor terroristische aanslagen, maar ook de uitbreiding van het Zika-virus zijn vakantiegangers eerder geneigd om zich te verzekeren.
Vakantiegangers worden zich meer risico bewust.

Vakantiegangers worden zich meer risico bewust.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer Aziatische reizigers een reisverzekering afsluiten. De reden? Toenemende angst voor terrorisme en de verspreiding van allerlei ziektes zoals het Zika-virus. De onrust wereldwijd laat ook Nederlandse globetrotters niet koud. Volgens reisverzekeringen.net dekken zij zich steeds vaker in voor allerlei risico’s door het afsluiten van onder meer een reis- of annuleringsverzekering.

Terreurdreiging
Een tripje naar een grote stad in Europa klinkt erg leuk, maar voelt wellicht na de gebeurtenissen in onder andere Brussel en Parijs toch niet meer zo ontspannen aan. De toenemende angst voor onder meer terreur blijkt zelfs een zwaarwegend argument te zijn om bijvoorbeeld landen als Egypte en Turkije dit jaar te mijden.

Zika-virus
Niet alleen terreur, maar ook opkomende ziektes zoals het Zika-virus maken reizigers alerter. Door het afsluiten van een reisverzekering hoopt men zichzelf te beschermen tijdens allerlei verschillende risico’s over de grens. Rudi Buis, woordvoerder bij Verbond van Verzekeraars, concludeert: “De aanleidingen zijn misschien niet zo fraai, maar het is goed dat mensen zich meer risico-bewust worden.”.

Annuleringsverzekering
Naast een reisverzekering kan het ook verstandig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten. De annuleringsverzekering dekt weer andere kosten dan de reisverzekering. Reisverzekeraars spelen handig in op de toenemende angst voor terrorisme en ziektes. Dit doen zij door een ruimere dekking te verlenen op annuleringsverzekeringen, echter betaal je al snel 30% meer premie.

Lees ook:

Gepubliceerd op 29 augustus 2016 om 11:00 uur in de categorie reisverzekering. Geactualiseerd op 22 september 2016 om 11:32 uur.