Reisverzekeraars bieden ruimere dekking annuleringsverzekering

Door toenemende angst voor terroristische aanslagen en de mogelijke uitbreiding van het zikavirus zijn vakantiegangers eerder geneigd een ruimere annuleringsverzekering af te sluiten. Reisverzekeraars spelen daar handig op in door ruimere dekking te verlenen op annuleringsverzekeringen, echter betaal je al snel 30 procent meer premie.
Vakantiegangers willen vaker uitgebreide dekking annuleringsverzekering

Vakantiegangers willen vaker uitgebreide dekking annuleringsverzekering

Reisverzekeraars bieden vakantiegangers een ruimere dekking op de annuleringsverzekering. Aanleiding is de toenemende angst voor terreur en aanhoudende onrust in verschillende vakantielanden zoals Griekenland en Turkije. Vakantiegangers willen daarom verzekeringen die meer dekking bieden, waardoor zij eenvoudiger hun reis kunnen annuleren en daarvoor ook de kosten vergoed krijgen. Volgens de Telegraaf, die gesprekken voerde met onder andere Europeesche Verzekeringen en reisbrancheorganisatie ANVR, zou het animo voor een ruimere annuleringsverzekering met tientallen procenten zijn gestegen.

Allrisk annuleringsverzekering

Vakantiegangers kunnen met een zogeheten allrisk annuleringsverzekering makkelijker hun reis annuleren wanneer zij door onrust of terreur niet meer naar het vakantieland willen afreizen. Een dergelijke verzekering is echter wel tot 30 procent duurder dan een reguliere annuleringsverzekering. Reisverzekeraars zoals Aegon en Europeesche bieden inmiddels een allrisk annuleringsverzekering aan. Wellicht dat er door de toenemende vraag later nog meer verzekeraars volgen. “De reiziger is dan voor 75 procent gedekt bij alle onvoorziene omstandigheden die buiten zijn schuld optreden”, aldus Daan Wentholt, woordvoerder van Europeesche.

Zoektocht naar veilige landen

Naar verwachting trekken komende meivakantie zo’n vier miljoen Nederlanders eropuit. Daarvan gaat 55 procent naar het buitenland. Vakantiegangers zijn meer op zoek naar veilige landen voor hun vakantie. Komende zomer zijn populaire vakantielanden zoals Griekenland, Turkije en Egypte steeds minder populair. Tevens worden ook bekende hoofdsteden vaker gemeden. De verwachting is wel dat Griekenland en Turkije tijdens de lastminute-aanbiedingen nog een inhaalslag maken met het aantal boekingen.

Annuleren vanwege terrorisme

De kosten voor het annuleren van de reis vanwege onrust of onveilige situaties worden met een reguliere annuleringsverzekering niet vergoed. De reisverzekeraar vergoedt de kosten niet vanwege bijvoorbeeld terrorisme. Mocht de Rijksoverheid een negatief reisadvies geven voor een bepaalde vakantiebestemming, dan kun je vaak wel terecht bij het Calamiteitenfonds. Dit fonds vergoedt dan de gemaakte kosten.

Lees ook:

Gepubliceerd op 20 april 2016 om 10:21 uur in de categorie annuleringsverzekering.