Schade door najaarsstorm geschat op tien miljoen euro

De schade door de eerste najaarsstorm wordt door het Verbond van Verzekeraars geschat op tien miljoen euro. Deze cijfers zijn gebaseerd op historische schadedata en de eerste schadeclaims die zijn binnengekomen bij verzekeraars. Vooral omgevallen bomen, rondvliegende takken en puin zorgde voor schade aan inboedel en opstal.
Eerste najaarsstorm zorgt voor miljoenen euro's aan schade

Eerste najaarsstorm zorgt voor miljoenen euro's aan schade

De eerste najaarsstorm die in de nacht van dinsdag op woensdag over Nederland raasde heeft voor flink wat schade gezorgd aan inboedel en opstal van particulieren en bedrijven. Volgens eerste berekeningen van het Verbond van Verzekeraars wordt de schade geschat op tien miljoen euro. Deze cijfers zijn gebaseerd op historische schadedata en eerste claims die zijn binnengekomen bij verzekeraars. De meest schadeclaims kwamen volgens verzekeraars uit Zuid-Holland en westelijk Brabant. Vooral omgevallen bomen, rondvliegende takken en puin zorgde voor flink wat schade.

Schade aan opstal en inboedel

Ook de brandweer had vooral in de westelijke (kust)regio’s de handen vol aan meldingen van stormschade. Daarnaast kwamen er ook meldingen van schade uit de noordelijke provincies en meer landinwaarts. Afgelopen zondag zorgde de flinke wind en regen al voor enkele miljoenen aan schade op de particuliere en zakelijke opstal- en inboedelverzekering. Dinsdagavond en –nacht waren het vooral felle windstoten die schade aan opstal en inboedel veroorzaakte. De eerste echte najaarsstorm is de vierde ‘miljoenenstorm’ van dit jaar. Eerder zorgden de storm in januari, het voorjaar en een zware storm afgelopen zomer al voor miljoenen euro’s aan schade.


Lees ook:

Gepubliceerd op 19 november 2015 om 15:18 uur.