Slechts helft studenten heeft inboedelverzekering afgesloten

Steeds vaker maken studenten zich zorgen over hun bezittingen, zoals smartphones en laptops. Toch heeft slechts 46% van de uitwonende studenten een inboedelverzekering afgesloten voor de studentenwoning. Dat blijkt uit een enquête van Studentenwegwijzer.nl.
Inboedel is vooral buitenshuis een zorg voor studenten

Inboedel is vooral buitenshuis een zorg voor studenten

Uit een enquête van Studentenwegwijzer.nl is gebleken dat van de uitwonende studenten slechts 46% een inboedelverzekering heeft afgesloten. Daarnaast heeft maar 16% van de studenten die wel verzekerd is een buitenhuisdekking aanvullend afgesloten bij de inboedelverzekering. Toch blijkt uit het onderzoek van Studentenwegwijzer dat studenten zich aanzienlijk meer zorgen maken over hun bezitten, zoals smartphone, tablet of laptop. Uit het onderzoek bleek verder dat Nijmegen van de 7 grootste studentensteden wordt gezien als veiligste stad. Amsterdam is hekkensluiter en wordt door maar 14% van de studenten gezien als veilig.

Meer inboedel wordt mobiel

Steeds meer studenten zijn in het bezit van een smartphone of laptop en daarmee is een zeer groot deel van de (waardevolle) inboedel mobiel geworden. De smartphone en laptop komen dan ook terug in de top 3 van bezittingen waarover studenten zich het meest zorgen maken qua diefstal of schade. Van de verzekerden geeft 58% aan zich vooral buitenshuis zorgen te maken. Slechts 13% maakt zich vooral zorgen over de inboedel binnenshuis en 29% maakt zich op beide locaties even veel/weinig zorgen.

Inboedelverzekering studenten onderzoek

Buitenshuis dekking

Opvallend is dat maar 16% van de studenten die een inboedelverzekering heeft afgesloten, dekking heeft voor schade, diefstal/verlies buitenshuis. Er zijn verzekeraars die met een speciale studenten inboedelverzekering wel de mogelijkheid bieden voor buitenshuis dekking. Vaak is dit echter in de vorm van een extra module of een ‘plusproduct’. Dat zorgt er wel voor dat de premie van de inboedelverzekering een stuk hoger ligt. Geen van de verzekeringen die Studentenwegwijzer heeft bekeken biedt deze buitenshuis dekking standaard aan in de (basis) inboedelverzekering voor studenten.

Gepubliceerd op 22 juli 2015 om 15:16 uur in de categorie inboedelverzekering.