Buitenhuisdekking

Met een buitenhuisdekking in de inboedelverzekering zijn jouw spullen niet alleen huis verzekerd, maar ook buiten de deur.

Steeds meer inboedelverzekeringen kennen een buitenhuisdekking. Daarmee zijn jouw spullen niet alleen binnenshuis verzekerd, maar ook als ze ergens anders zijn. Het gaat daarbij alleen om spullen die bedoeld zijn om buitenshuis te gebruiken. Fototoestellen, laptops, muziekinstrumenten, videocamera's, hobby- en sportartikelen: dat zijn de duurdere spullen die je meeneemt naar buiten.

De buitenhuisdekking is soms standaard in de polisvoorwaarden. Bij andere verzekeraars kan het tegen een extra premie meeverzekerd worden. Er is vaak wel sprake van een eigen risico, maar de dekking geldt wereldwijd. Daarmee kan de buitenhuisdekking van de inboedelverzekering eventueel een vervanging zijn voor de bagagedekking in de reisverzekering.

Let bij het afsluiten van een inboedelverzekering met buitenhuisdekking ook goed op de uitsluitingen. Vaak is diefstal uit voertuigen niet gedekt, en zijn ook telefoons uitgesloten van de dekking.

Begrip over de inboedelverzekering omschreven in juli 2013. Laatst gewijzigd op 3 april 2014.