Slimme autoverzekering nog niet in trek bij Nederlandse consument

Slimme autoverzekeringen zijn nauwelijks in trek bij de Nederlandse automobilist. Het premievoordeel dat deze manier van verzekeren zou opleveren weegt niet op tegen het privacy nadeel dat de consument ondervindt. Desondanks zou de bereidheid om over te stappen van autoverzekering zijn toegenomen.
Consumenten zien het voordeel van het delen van hun data met de verzekeraar nog niet.

Consumenten zien het voordeel van het delen van hun data met de verzekeraar nog niet.

Deze conclusie trekt advies- en accountantsorganisatie Deloitte uit een onderzoek dat zij lieten uitvoeren onder 15.000 inwoners uit 11 verschillende Europese landen. Wanneer het gaat over de bereidheid om over te stappen van autoverzekering scoort Nederland beneden gemiddeld. Slechts een 2,8 op een schaal van 1 tot 10. Desondanks is die bereidheid om over te stappen toegenomen.

Hoge bereidheid voor delen gegevens

Ook het aantal Nederlandse automobilisten met een zogenaamde ‘slimme autoverzekering’ is nog relatief laag. Minder dan 20.000 verzekerden maakten per 31 december 2015 gebruik van verzekeringen zoals de ‘Veilig Rijden’ polis aldus Deloitte. Uit het onderzoek is ook gebleken dat 30% van de 1.400 ondervraagde Nederlanders een 7 op een schaal van 1 tot 10 geeft voor de waarschijnlijkheid waarmee zij gegevens zouden delen met hun verzekeraar. Deloitte verwacht dat het marktaandeel van de slimme verzekeringen, nu er steeds meer aanbieders bij komen, zal groeien tot 13% in 2020. Nog steeds ver onder het Europees gemiddelde. Met name in Italië is een grote belangstelling voor dergelijke verzekeringen te zien.

Privacy nadeel vs. voordeel consument

Dat de voordelen niet opwegen ten opzichte van het privacy nadeel dat wordt ondervonden, is de belangrijkste reden voor de Nederlandse automobilist om niet te kiezen voor een slimme autoverzekering. Volgens het onderzoek is zo’n 50% van de Europese consument bereid om data te delen in ruil voor korting of additionele services. Nederlandse verzekeraars die dergelijke autoverzekeringen willen gaan of blijven aanbieden in de toekomst zullen dus een combinatie van kortingen en waarde toevoegende diensten moeten gaan aanbieden om de consument voor zicht te winnen.

Gepubliceerd op 29 november 2016 om 10:00 uur in de categorie autoverzekering.