ANWB lanceert nieuwe autoverzekering

Nederland is opnieuw een rijgedragverzekering rijker, dit keer lanceert de ANWB een dergelijke autoverzekering. Automobilisten kunnen met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering korting krijgen op hun premie, wanneer zij veilig rijden. De vereniging wil hiermee veilig rijden stimuleren en de schadelast te verminderen.
ANWB introduceert Veilig Rijden Autoverzekering

ANWB introduceert Veilig Rijden Autoverzekering

De ANWB en verzekeraar Unigarant lanceren een nieuwe autoverzekering waarbij een veilige rijstijl wordt beloond met premiekorting. De vereniging wil met de zogeheten rijgedragverzekering veiliger rijgedrag stimuleren onder verzekerden en daarnaast de schadelast verminderen. Naast de korting op de premie van de autoverzekering, krijgen verzekerden tips voor een veiligere rijsstijl. De korting kan, afhankelijk van het rijgedrag, oplopen tot 30 procent. Hoewel de ANWB spreekt van een unieke autoverzekering zijn al een aantal verzekeraars, zoals Achmea en Fairzekering de vereniging voor geweest. Steeds meer verzekeraars bieden verzekerden de mogelijkheid korting op de premie van de autoverzekering te krijgen, in ruil voor veilig rijgedrag.

ANWB Veilig Rijden Autoverzekering
Onder de naam ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is de nieuwe verzekering vandaag gelanceerd. Verzekerden krijgen na het afsluiten de autoverzekering een stick die zijn in de auto stoppen. Deze stick meet de rijsstijl van de automobilisten op basis van vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Aan de hand van deze factoren wordt een rijscore berekend die vertaald wordt in een korting op de basispremie van de autoverzekering. Deze korting kan oplopen tot 30 procent. Eens per drie maanden wordt individuele rijscore berekend. Verzekerden krijgen daarnaast eens per tien dagen via hun smartphone adviezen ent tips om hun rijstijl te verbeteren.

De Veilige Rijders app laat automobilisten een actueel overzicht zien van hun berekende rijgedragscores. Hoe beter deze rijscore, hoe minder schades verzekerden rijden en hoe hoger de korting is op hun autoverzekering. Bij het vaststellen van de rijgedragscore wordt gelet op snelheid waarmee wordt gereden, de wijze van optrekken, hoe bochten worden genomen en het remgedrag. Vervolgens worden deze gegevens verwerkt in de rijscore en teruggekoppeld naar de verzekerden. Automobilisten die niet al te veilig rijden, verspelen hun korting en krijgen adviezen en tips voor beter rijgedrag. Voor de ontwikkeling van de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is samengewerkt met de Engelse verzekeraar Ingenie. ANWB is van de grote verzekeraars wel de eerst die een rijgedragverzekering lanceert.


Lees ook:

Gepubliceerd op 13 juni 2016 om 16:15 uur in de categorie autoverzekering. Geactualiseerd op 16 november 2016 om 11:29 uur.