Sparen bij ZwitserLeven

Verzekeraars beperken zich allang niet meer tot alleen verzekeringsproducten. Bij verschillende verzekeringsmaatschappijen kan de klant ook een spaarrekening openen. De vraag is of de klant daarmee een hogere rente op zijn spaargeld krijgt dan bij de bank.

Nieuw in het rijtje van verzekeraars met spaarrekeningen is Zwitserleven. Het Zwitserleven gevoel kan nu dus niet meer alleen verkregen worden met pensioenen en andere levensverzekeringen. Ook via één van de drie spaarproducten kan de klant vermogen opbouwen om later dat Zwitserleven gevoel te hebben.

Bij ZwitserlevenBank kunnen drie spaarproducten geopend worden: Internetsparen, Maandsparen en Depositosparen. De rente ligt op hetzelfde niveau als bij de andere onderdelen van het SNS Reaal concern. ZwitserlevenBank is dan ook een handelsnaam van SNS Bank. De spaarrente op de internetspaarrekening is op dit moment 1,8%. Bij maandsparen (sparen met een vast bedrag per maand, maar wel vrij opneembaar) is het 1,9% en bij depositosparen (10 jaar vast) bedraagt de rente 3,3% per jaar.

Een extraatje is dat Zwitserleven bij een inleg of bijstorting vanaf € 2.500 een bedrag van € 5 doneert aan het Nationaal Fonds Kinderhulp (NFK). Dit goede doel vervult kinderwensen.

Voor mensen met veel spaargeld is het even opletten qua garantie. De depositogarantieregeling, die spaargeld tot € 100.000 per persoon per bank garandeert, geldt per bankvergunning. ZwitserlevenBank valt onder de bankvergunning van SNS Bank. Om volledig veilig te sparen is het van belang dat het totale spaarbedrag bij SNS Bank en ZwitserlevenBank niet boven de garantiegrens uitkomt.

Gepubliceerd op 23 juli 2013 om 10:44 uur.