Speciale folie biedt uitkomst bij autoschade zonder dader

Het Waarborgfonds Motorverkeer heeft een middel dat beter kan aantonen op welke manier parkeerschade veroorzaakt is aan je auto. Spurfix moet uitkomst bieden bij twijfelgevallen.
Spurfix moet uitkomst bieden bij twijfelgevallen parkeerschade

Spurfix moet uitkomst bieden bij twijfelgevallen parkeerschade

Autoschade op zich is al vervelend, maar wordt nog vervelender wanneer je een deuk of kras in je geparkeerde auto constateert en de dader geen briefje heeft achter gelaten. Is je auto WA of WA-beperkt casco verzekerd, dan wordt de schade vaak niet vergoed, maar bij allrisk kost het je schadevrije jaren. In zo’n geval kan je proberen de schade vergoedt te krijgen via het Waarborgfonds Motorverkeer. Hierbij moeten er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Spurfix

Één van de voorwaarden van Het Waarborgfonds is dat de schade moet zijn toegebracht door een ander motorrijtuig. Wanneer een motorrijtuig op jouw voertuig botst laat het altijd laksporen achter. Deze sporen zijn niet altijd met het blote oog waar te nemen en dat is waar Spurfix komt kijken. Spurfix is een speciale kleeffolie die alle laksporen opneemt to een maand na de schade. Zelf wanneer je jouw auto in de tussentijd gewassen hebt.

Twijfelgeval

Zodra een schade-expert twijfelt aan de oorzaak van de schade wil Het Waarborgfonds de folie gaan inzetten. Dat is vele malen goedkoper en sneller dan het inschakelen vaneen tweede expert. De folie wordt onderzocht in het lab waar meteen duidelijk wordt of het een motorrijtuig is geweest of toch niet een paaltje of wat anders.

Nu bewezen is dat je auto beschadigd is door een andere motorrijtuig kom je wellicht in aanmerking voor een vergoeding.

Anderen vond ook interessant:

Gepubliceerd op 8 mei 2017 om 11:00 uur in de categorie autoverzekering.