Tuinverzekering: onzinverzekering in opmars

Steeds vaker sluiten mensen een tuinverzekering af om zich te dekken bij vandalisme of diefstal in de tuin. Wat veel mensen vergeten is dat de inboedelverzekering in veel gevallen ook al dekking biedt.
Tuinverzekering: je moet wel erg aan je plantjes gehecht zijn om je er apart voor te verzekeren

Tuinverzekering: je moet wel erg aan je plantjes gehecht zijn om je er apart voor te verzekeren

Een tuinverzekering afsluiten om de plantjes en het meubilair in de tuin te verzekeren tegen diefstal en schade. Op zich geen slechte gedachte en dat voor maar ongeveer 2 euro per maand. Maar bijna bij elke allrisk- of extra uitgebreide inboedelverzekering wordt dekking geboden bij diefstal en vandalisme van tuinmeubilair, tuingereedschap en wasgoed in de tuin of op het balkon.

Erg onzinnig om je hier dan ook nog extra voor te verzekeren. Storm- en diefstalschade in de tuin zelf, zijn bij een inboedelverzekering niet inbegrepen, maar om daar nou 24 euro per jaar extra voor te betalen?

Mocht je gaan voor de uitgebreide dekking van de inboedelverzekering, let er dan wel op dat je de goede waarde van het tuinmeubilair doorgeeft aan de verzekeraar. Ook wanneer je nieuwe (dure) tuinmeubelen koopt is het verstandig dit door te geven aan de verzekeraar. Dit heeft namelijk invloed op deze verzekerde waarde van je inboedel.

Naar ons idee is de tuinverzekering nog niet zo onzinnig als eerdere verzekeringen die we tegenkwamen in de ‘special onzinverzekeringen’. Dit heeft er mee te maken dat het om een relatief lage premie gaat voor de tuinverzekering. Het is natuurlijk wel zonde van het geld wanneer je al een all-risk of extra uitgebreide inboedelverzekering hebt.

Dit artikel is gebaseerd op een eerder onderzoek van de Consumentenbond naar ‘De top-10 onzinverzekeringen’ uit de Consumentengids van maart 2014.

Gepubliceerd op 18 april 2014 om 8:23 uur.