Unigarant en ANWB hebben nieuwe watersportverzekering

Op vakantie gaan met de eigen boot is voor veel Nederlanders een heerlijke vrijheid. Zo'n reis blijft vaak in of nabij Nederland, en waarom ook niet? Dan is er ook geen verzekering nodig die verder reizen dekt. Daar hebben Unigarant en ANWB werk van gemaakt.
Unigarant en ANWB introduceren watersportverzekering met dekking in alleen Nederland.

Unigarant en ANWB introduceren watersportverzekering met dekking in alleen Nederland.

Unigarant stelt dat veel mensen met een watersportverzekering hun boot eigenlijk alleen maar gebruiken binnen Nederland of op de kustwateren. Dan is het zonde om een verzekering te hebben die de volledige Europese binnenwateren dekt.

Daarom hebben ANWB en Unigarant twee nieuwe dekkingen geïntroduceerd: Nederland Basis en Nederland uitgebreid. De uitgebreide variant dekt naast de binnenwateren ook de Waddenzee, het IJsselmeer, het Markermeer en de Westerschelde. Op zee is er dekking tot 20 zeemijlen uit de kust.

Tot nu toe had je voor vaarreizen binnen Nederland toch de volledige dekking van het vaargebied Europese Binnenwateren nodig. Die dekking is vanzelfsprekend duurder.

Overigens werkt een verzekering voor de boot ongeveer hetzelfde als een autoverzekering. Er is een WA-dekking, WA + Basis Casco en WA + Uitgebreid casco. Ook wordt er gewerkt met een no-claimregeling, waarmee al binnen vier jaar schadevrij varen een no-claimkorting wordt opgebouwd van 40%.

Gepubliceerd op 26 februari 2013 om 10:05 uur.