Unigarant schrapt smartphone uit dekking inboedelverzekering

Verzekeraar Unigarant schrapt de dekking voor schade aan onder andere smartphones uit de inboedelverzekering. Ook andere mobiele apparatuur zoals tablets zijn niet langer meer standaard verzekerd bij Unigarant. Wel biedt de verzekeraar een extra dekking voor smartphones en tablets.
Unigarant hoopt met het schrappen van de dekking voor smartphones de oplopende schadelast halt toe te roepen

Unigarant hoopt met het schrappen van de dekking voor smartphones de oplopende schadelast halt toe te roepen

Unigarant schrapt de dekking voor verlies, diefstal of beschadigingen aan smartphones of tablets uit de basisdekking van de inboedelverzekering. Op deze manier wil de verzekeraar ingrijpen tegen de oplopende schadelast van mobiele apparatuur die verzekeraars ervaren. Schade door brand of inbraak zijn bijvoorbeeld nog wel verzekerd onder de basisdekking van de inboedelverzekering. Voor wie zijn smartphone of tablet toch wil verzekeren biedt Unigarant de mogelijkheid om een extra dekking af te sluiten. Mobiele apparatuur is dan zowel binnen- als buitenshuis verzekerd tot een maximum van zo’n 5000 euro.

Meest geclaimde items inboedelverzekering

Het aantal schadegevallen aan mobiele apparatuur vervijftienvoudigde in maar liefst zes jaar tijd, aldus de verzekeraar. “We zien de laatste jaren vooral de val en waterschade overall enorm toenemen” aldus Klaas Kregel, woordvoerder Unigarant. Vorig jaar betrof bijna de helft van alle claims op de inboedelverzekering schade aan mobiele apparatuur, daarmee zijn smartphones en tablets dus met stip de meest geclaimde items. Vooral luxere toestellen vormen volgende Unigarant de belangrijkste oorzaak van de stijging van de claims. Door deze stap te zetten hoopt Unigarant de oplopende schadelast een halt toe te kunnen roepen.

Overstappen van inboedelverzekering? Bij Verzekeringen.com kan je eenvoudig inboedelverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten!

Gepubliceerd op 11 juli 2017 om 9:00 uur in de categorie inboedelverzekering.