Vara Kassa: goedkoopste zorgverzekering bij Zekur

Dit jaar kan de consument voor de goedkoopste zorgverzekering terecht bij Zekur. Dat blijkt uit de zorgspecial van Vara Kassa naar de verschillende zorgverzekeringen. Toch worden consumenten gewaarschuwd bij het vergelijken van de voordeligste zorgverzekeringen. Niet alle vergelijkingswebsites zouden namelijk een correct beeld geven.
Goedkoopste basisverzekering kunnen consumenten dit jaar afsluiten bij Zekur

Goedkoopste basisverzekering kunnen consumenten dit jaar afsluiten bij Zekur

Goedkoopste zorgverzekering
De goedkoopste basisverzekering kunnen consumenten dit jaar afsluiten bij Zekur. Met een budget-naturapolis en een standaard eigen risico is de consument €80,25 per maand kwijt. Dat blijkt uit de zorgspecial van Vara Kassa. Echter worden consumenten ook gewaarschuwd niet alle vergelijkingswebsites te volgen. Een deel laat namelijk éérst de opties van zorgverzekeraars zien waar zij een contract mee hebben. Na wat doorklikken zie je dan vervolgens pas alle zorgverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering
Consumenten doen er goed aan kritisch naar de aanvullende zorgverzekering te kijken. Verzeker dan ook alleen de zorg die je nodig hebt. Bij aanvullende verzekeringen kun je denken aan tandarts, alternatieve geneeswijzen en fysiotherapeut. Vara Kassa benadrukt in de zorgspecial dat verzekeraars steeds meer aan zorgsturing doen. Dat betekent dat je niet altijd meer terecht kunt bij de apotheek, huisarts of ziekenhuis van je keuze. Het kan namelijk zo zijn dat de verzekeraar geen contract heeft met de zorgverlener in de buurt. Je krijgt dan geen volledige vergoeding van je zorgverzekeraar.

Goedkoop of duurkoop?
Wanneer zorgverzekeraars maar met een beperkt aantal zorgverleners contracten hebben, kunnen de kosten voor een behandeling snel oplopen. Ook bij de Zekur basispolis zijn slechts zestien ziekenhuizen in Nederland aangesloten bij de verzekeraar. Het is daarom belangrijk goed op te letten welke zorgverleners een contract hebben met de verzekeraar. In een aantal gevallen is het interessanter om bijvoorbeeld kiezen voor een zorgverzekering met een restitutiepolis. Zo kun je zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat, deze is echter wel wat duurder dan een naturapolis.

Onderzoek naar vergelijkingswebsites
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aangekondigd in 2014 onderzoek te doen naar de manier waarop vergelijkingen van financiële producten op vergelijkingswebsites tot stand komen. De onduidelijkheid voor consumenten, waar Vara Kassa eerder over schreef, is een belangrijke oorzaak waarom AFM verder onderzoek doet. Voor consumenten kan het dan ook nuttig zijn om voor het vergelijken van zorgverzekeringen verschillende vergelijkingswebsites te gebruiken. Door een vergelijking te maken voor dezelfde zorgverzekering, kan men volgens de AFM beter tot een goede keuze komen.

Gepubliceerd op 5 december 2013 om 17:33 uur in de categorie zorgverzekering. Geactualiseerd op 29 juni 2016 om 11:34 uur.