Vergelijker van verzekeringen Betch verkocht

De lancering van vergelijkingssite Betch.nl in 2013 zorgde voor de nodige opschudding. De vergelijker opende namelijk in een reclamecampagne de aanval op Independer. Nu lijkt er alweer een einde gekomen aan het Betch-verhaal. Op de website staat dat het bedrijf zijn activiteiten verkocht heeft aan een financiële partij.
Betch beëindigt activiteiten als vergelijker van verzekeringen

Betch beëindigt activiteiten als vergelijker van verzekeringen

Met een ware ‘Betch-fight’ werd eind 2013 de aanval door Betch.nl geopend op Independer. Het bedrijf liet weten dat vergelijkingssites als Independer niet transparant waren en dat er sprake was van misleiding van consumenten. Betch.nl presenteerde zichzelf als ‘de nieuwe onafhankelijke vergelijker van verzekeringen’, maar na twee jaar lijkt hier alweer een einde aangekomen. De oprichters Elzard van der Peet en Roderik Hageman bedanken de “vele klanten die beste verzekering hebben gevonden via Betch.nl”. Het bedrijf heeft nu zijn activiteiten verkocht aan een financiële partij.

Lancering

Destijds koos Betch.nl voor een goed moment om zijn vergelijkingssite te lanceren. Met de zorgcampagne, eind 2013 voor de deur, kon het bedrijf direct meeliften op de vraag naar zorgverzekeringen. Met de campagne slogan “Wie ziet het nou scherper?” werd de aanval geopend op vergelijker Independer. Betch moest de nieuwe, onafhankelijke en vooral complete vergelijker van verzekeringen worden. De vraag is echter hoe compleet Betch daadwerkelijk was. In de praktijk konden namelijk lang niet alle verzekeringen op de website worden vergeleken.

Aanval

De frontale aanval op Independer heeft ertoe geleid dat de vergelijker zich in een uitgebreide reactie moest verweren tegen de uitspraken van Betch. Daarbij werd door Betch gekozen voor de juridische weg. Geld, tijd en energie wat Independer nu waarschijnlijk zwaar valt na het abrupte einde van Betch. Wellicht werd Betch in 2013 met iets te veel bravoure gelanceerd. In de media viel te lezen dat Quote-miljonair Ronald van de Laar, geldschieter van Betch, vergelijkers van verzekeringen beu was en het volgens hem veelal gekleurde resultaten opleverden.

Einde Betch

Het einde van Betch als vergelijker van verzekeringen is inmiddels aangekondigd. Op de website valt te lezen dat het bedrijf na drie succesvolle jaren heeft besloten om zijn activiteiten te verkopen aan een financiële partij. Vooralsnog is het onbekend welke financiële partij Betch heeft overgenomen. Het bedrijf zou naast de vergelijkingswebsite unieke software data hebben ontwikkeld voor bedrijven. De stormachtige lancering van Betch lijkt nu als sneeuw voor de zon verdwenen.

Gepubliceerd op 24 december 2015 om 15:52 uur.