Verzekeraars druk met Nederlandse toeristen in Italië

Nederlanders die op autovakantie zijn in Italië treffen het niet. Eerder maakte Allianz Global Assistance bekend dat Nederlandse kentekens favoriet zijn bij Italiaanse autokrakers en afgelopen week trok er flink wat noodweer over het land. Verzekeraars zijn er druk mee.
Verzekeraars zijn druk met het afwikkelen van schade die Nederlandse toeristen opliepen in Italië

Verzekeraars zijn druk met het afwikkelen van schade die Nederlandse toeristen opliepen in Italië

Italiaanse autokrakers

Volgens de alarmcentrale van Allianz Global Assistance zijn auto’s met Nederlandse automobilisten de afgelopen drie weken opvallend vaak slachtoffer van een autokraak. “Waar het normaal om tientallen gevallen per week gaat, kun je nu spreken van een verdubbeling.” aldus een woordvoerder van de alarmcentrale. Dieven zien vaak spullen in een auto liggen waar zij makkelijk en snel geld mee kunnen verdienen. Een ruitje intikken is dan ook zo gebeurd. Ons advies is dan ook om waardevolle spullen altijd goed op te bergen.

Noodweer Italië

Niet alleen Italiaanse autokrakers zorgde voor schade aan Nederlandse auto’s. Ook de fikse hagelbuien die vielen in de regio rondom het Gardameer zorgde voor heel wat schade aan onder meer auto’s. De alarmcentrales en schadebedrijven merken vooral een piek in het aantal ruitschades. In slechts enkele uren tijd ontving Carglass ruim 150 meldingen van toeristen. Carglass in Italië heeft daarom een speciaal team opgezet om de gedupeerde zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Wanneer je een beperkt casco of allrisk autoverzekering hebt afgesloten, wikkelen de meeste bedrijven dit rechtstreeks af met je verzekeraar. Schade aan je eigen auto(ruit) zijn binnen deze verzekeringen (vaak) gedekt. Beschik je enkel over een WA-autoverzekering, dan zijn de kosten voor (ruit)schade helaas voor eigen rekening.

Goed verzekerd op vakantie

Voordat je vertrekt op vakantie is het aan te raden de polisvoorwaarden van je verzekeringen nog eens goed door te lezen. Verzekeraars bieden allemaal weer een andere dekking en de ene keer is schade door hagel wel gedekt en de andere keer niet. Verzekerd of niet, een hagelbui kan binnen enkele minuten voor forse schade zorgen aan auto, caravan en/of tent. Door vooraf je verzekeringen na te lopen kom je niet voor nog meer ongewenste verassingen te staan. Verzekeringen vergelijken? Dat doe je online via Verzekeringen.com!

Gepubliceerd op 14 augustus 2017 om 9:00 uur.