Verzekeruzelf.nl wint award voor snelste schadeafhandeling

Voor de tweede keer op rij heeft Verzekeruzelf.nl de 112schade.nl award gewonnen. Deze verzekeraar is namelijk in 2014 weer het snelst geweest in de afhandeling van schadekwesties met een tegenpartij.
Verzekeruzelf.nl is het snelst in het afhandelen van schade

Verzekeruzelf.nl is het snelst in het afhandelen van schade

De gemiddelde termijn van het afhandelen van schadeclaims inde vorm van een schadedossier met een tegenpartij ligt bij verzekeraars op 115 dagen. Verzekeruzelf.nl is echter een stuk sneller in de afhandeling van dergelijke schadezaken. Bij deze verzekeraar ligt de termijn daarvoor namelijk op 85 dagen.

Ieder jaar wordt de award uitgereikt aan de verzekeraar die het snelst is in het afhandelen van verhaalschades. Het gaat daarbij niet om eenvoudige schadeclaims die relatief snel afgewikkeld kunnen worden. Het gaat namelijk om meer complexere schadekwesties, waarbij naast materiële schades ook letselschades worden afgehandeld. Verzekeruzelf.nl blijkt een kwart minder tijd nodig te hebben om dergelijke schades af te handelen en is daarmee wederom de terechte winnaar van de award.

Sneller dan gemiddeld

Oprichter Frank Cooler van Verzekeruzelf.nl heeft laten weten dat er een goede verklaring is voor de snelste afhandeling van schadekwesties. De schadebehandelaars hebben een goede scholing en krijgen ook op regelmatige basis nog een training. Per jaar wordt er door het team een aantal van 20.000 dossiers behandeld, zodat er niet alleen veel kennis, maar ook veel ervaring is.

Een ander element dat bijdraagt aan de snelle afhandeling van schade is dat er eigen software gebruikt. Met de software in de vorm van het D.I.V. systeem zijn verzekerden eenvoudig instaat om verzekeringen zelf te beheren en schades door te geven. Deze mix van elementen zorgt ervoor dat er een goede en snelle service wordt geboden. Bovendien wordt de verzekerde met behulp van push berichten op de hoogte gehouden van ontwikkelingen in de schadekwestie.

Schadeafhandeling verhaalschade

Het is voor verzekerden altijd prettig om te weten dat schade snel kan worden afgehandeld of dat nu om grote of kleine schades gaat. Als men bijvoorbeeld in de ochtend de deur opent en naar de auto loopt om naar het werk te gaan en dan opeens schade aan de auto ontdekt die door de auto van de buurman is ontstaan, dan vindt iedereen het fijn dat de schadeclaim zo snel mogelijk wordt afgehandeld.

Bij verhaalschade is er sprake van het verhalen van schade op de tegenpartij. Een goed voorbeeld daarvan is de verzekerde die een autoverzekering heeft met alleen een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid. In het voorbeeld dat hierboven is genoemd, zal de schade verhaald moeten worden op de verzekering van de buurman. De schade kan dan niet bij de eigen verzekeraar worden geclaimd. Als degene die de schade heeft toegebracht onbekend is en de verzekerde heeft een all risk autoverzekering, dan kan de schadeclaim wel weer bij de eigen verzekeraar worden ingediend.

Het handige van een online verzekeraar is dat schades ook online gemeld kunnen worden. Dat kan bij Verzekeruzelf.nl, maar ook bij een groot aantal andere verzekeraars. Overigens biedt Verzekeruzelf.nl de mogelijkheid om het alarmnummer te bellen als er sprake is van een noodsituatie. Ook andere verzekeraars voorzien in deze mogelijkheid.

Gepubliceerd op 12 juni 2015 om 10:07 uur.