Wintersport goed genoeg verzekerd?

Van alle Nederlanders gaat meer dan een kwart op vakantie deze winter. De bestemming is voor ongeveer de helft van deze vakantiegangers: sneeuw. Lekker op wintersport! Alleen... hoe zit het met de verzekering?
Gekeken naar de dekking van de reisverzekering voor je de piste opgaat?

Gekeken naar de dekking van de reisverzekering voor je de piste opgaat?

Wie op reis gaat doet er altijd verstandig aan om goed verzekerd te zijn. Er kan immers van alles gebeuren tijdens de vakantie, en de kosten van die gebeurtenissen kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Het risico van kosten tijdens een wintersportvakantie ligt dan nog eens wat hoger dan bij een reis naar de zon.

Het is niet voor niets dat de meeste verzekeraars voor wintersport een aparte dekking in hun reisverzekering hebben. Wie een kortlopende reisverzekering afsluit, alleen voor die ene vakantie, sluit automatisch de juiste dekking af. Bij het regelen van de polis weet je immers wat je gaat doen.

Bij doorlopende reisverzekeringen ligt het een beetje anders. Een heleboel mensen hebben tegenwoordig zo'n verzekering waarmee al je vakanties in een jaar gedekt zijn. Handig en in de meeste gevallen veel voordeliger dan steeds een losse reisverzekering. Er schuilt echter ook een risico.

Uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen onder wintersportgangers blijkt dat gelukkig 91% van hen een reisverzekering heeft. Alleen heeft 14% geen speciale wintersportdekking, en weet 9% niet zeker of die dekking er is. Juist die specifieke wintersportschade komt helaas veel voor. Een ongeluk op de piste is zo gebeurd. Wie daarbij verkeert terechtkomt kan aangewezen zijn op een banaan of helikopter om beneden te komen. Dat is een behoorlijke kostenpost. Vervolgens behandeling in het ziekenhuis en eventuele extra reis- en verblijfskosten door de blessure. Wie kent niet de beroemde gipsvluchten uit wintersportgebieden?

Ga jij op wintersport? Controleer dan nog even goed of problemen in de sneeuw wel goed gedekt zijn op jouw reisverzekering!

Gepubliceerd op 27 december 2012 om 15:49 uur in de categorie reisverzekering.