Woonverzekering Centraal Beheer nu met standaarddekking voor Airbnb

Verzekeraar Centraal Beheer heeft laten weten dat klanten met een woonverzekering vanaf nu standaard verzekerd zijn als de woning via Airbnb wordt verhuurd of via een ander platform ter beschikking wordt gesteld voor korte verhuur.
Centraal Beheer verandert dekking Airbnb ten gunste van verzekerden

Centraal Beheer verandert dekking Airbnb ten gunste van verzekerden

De tijdelijke verhuur van het huis van de verzekerde met een woonverzekering is nu standaard opgenomen in de dekking. De woonverzekering bestaat uit een inboedel- en opstalverzekering. De reden dat Centraal Beheer Achmea ervoor heeft gekozen om de dekking voor de tijdelijke verhuur van de woning standaard te maken, is erin gelegen dat steeds meer klanten hierover vragen hadden. In principe bieden de inboedelverzekering en opstalverzekering dekking indien er sprake is van eigen gebruik en eigen bezit. Gebruik door derden op basis van bijvoorbeeld tijdelijke verhuur maakte tot nu toe bij Centraal Beheer geen standaard deel uit van de dekking.

Woonverzekering bij tijdelijke verhuur

De tijdelijke verhuur van woningen aan toeristen die een stad of plaats in Nederland komen bezoeken, is dankzij het platform Airbnb en andere verhuuropties de afgelopen jaren sterk toegenomen. Woningeigenaren kunnen op deze manier een leuk bedrag bijverdienen. Tot op heden was er geen standaarddekking, maar door de toenemende vraag is de woonverzekering van Centraal Beheer in elk geval nu ook van toepassing bij tijdelijke verhuur via Airbnb. Via dit platform worden over de hele wereld tijdelijk woningen verhuurd aan toeristen. In Nederland zijn er ongeveer twintigduizend woningen die nu via particulieren beschikbaar worden gesteld voor tijdelijk verblijf via Airbnb. Het is in ieder geval prettig voor de verhuurder dat de woonverzekering van Centraal Beheer standaard van toepassing wordt op deze wijze van verhuur.

Gepubliceerd op 5 augustus 2015 om 11:51 uur.