ZLM meest klantvriendelijke verzekeraar

ZLM Verzekeringen is wederom de verzekeraar met de hoogste klanttevredenheid. Dat blijkt uit het Klanttevredenheidsonderzoek VerzekeraarsInBeeld dat het Verbond van Vezekeraars liet uitvoeren door Kantar NPS.
ZLM Verzekeringen voert voor 2e jaar op rij ranglijst klantbediening aan

ZLM Verzekeringen voert voor 2e jaar op rij ranglijst klantbediening aan

Voor het tweede jaar op rij komt de Zeeuwse verzekeraar met een 8,2 als beste uit de bus. Als laatste in de lijst eindigde ASR leven met een 6,5. Het is voor de tweede keer dat het Verbond van Verzekeraars de klantbediening laat onderzoeken. Opvallend is dat er tien verzekeraars zijn die slechter scoren ten op zichten van vorig jaar, maar daartegenover staat wel dat er tweeëndertig verzekeraars zijn die stegen op de ranglijst. Vooral de verzekeringsmaatschappijen die eerder laag scoorden, doen het in 2017 aanzienlijk beter.

Beoordelingsaspecten verzekeraars

De verzekeraars werden door zo’n 11.000 consumenten beoordeeld op zes verschillende aspecten van klantbediening; klantgerichtheid, deskundigheid, klantcontact, duidelijkheid, vertrouwen en tevredenheid. ZLM Verzekeringen scoorde op al deze afzonderlijke aspecten het hoogst. Een onbetwiste nummer 1. Een andere belangrijke conclusie uit het onderzoek was dat alle verzekeraars samen ook hoger scoorden dan in 2016.

Tevreden

Richard Weurding, directeur van het Verbond van Verzekeraars, zegt in een persbericht trots te zijn dat de sector zo transparant is over hoe verzekeraars zich tot elkaar verhouden. “Het is nuttig voor de klant die wil weten hoe zijn eigen verzekeraar presteert of die zich wil oriënteren in de markt. En het geeft een goede prikkel voor nog betere klantbediening, zo blijkt nu al”.

Gepubliceerd op 21 juni 2017 om 10:00 uur.