Onze dienstverlening

Wij vinden het belangrijk om duidelijk en transparant te zijn in onze dienstverlening.

Graag willen wij jou laten zien hoe onze dienstverlening tot stand komt. In onze werkwijze sta jij als klant centraal. Het is dan ook belangrijk dat we duidelijk aangeven wat we voor jou doen en op welke manier, maar ook wat we niet doen. Alle belangrijke informatie kan je hieronder vinden of je kunt onze dienstenwijzer downloaden als een PDF-document.

AFM

Verzekeringen.com is geregistreerd bij de Autoritiet Financiële Markten (AFM) onder het nummer 12040146. Voor dit vergunning moeten wij aan een aantal eisen voldoen. Dat is maar goed ook want zo kan niet iedereen zo maar financiële producten aanbieden. Met ons AFM-vergunning mogen wij bemiddelen en adviseren in een aantal financiële producten, namelijk:

  • Inkomensverzekeringen
  • Schadeverzekeringen
  • Zorgverzekeringen

Daarnaast mogen wij niet bemiddelen of adviseren in:

  • Levensverzekeringen
  • Hypothecair Krediet
  • Pensioenverzekeringen
  • Bedrijfsschadeverzekeringen

Heb je een klacht?
Wij doen ons uiterste best jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht je toch ontevreden zijn over de afhandeling van een klacht of vraag, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Ook wanneer je klachten hebt over onze dienstverlening, de manier waarop wij informatie verstrekken of over onze werkwijze in het algemeen. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op.

KiFiD

Verzekeringen.com is ook aangesloten bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) onder nummer 300.014545. Bij dit onafhankelijke klachteninstituut kun je terecht wanneer wij gezamenlijk niet tot een bevredigende oplossing kunnen komen.

Hoe vergelijken wij?
Verzekeringen.com is een onafhankelijke vergelijkingssite; zo kun je zelf een verzekeraar kiezen die het beste bij jouw persoonlijke situatie past. In onze vergelijkingen nemen wij zoveel mogelijk verzekeraars mee. Per verzekering staat duidelijk aangegeven welke verzekering via ons af te sluiten is en welke niet. In de vergelijkingen kun je de kenmerken aanvinken die voor jou het belangrijkst zijn. Bij het afsluiten van de gewenste verzekering kun je de algemene voorwaarden inzien. Deze voorwaarden zullen ook met de polis worden meegezonden.

Wij vergelijken verzekeringen die door de verzekeraars aan een onafhankelijke database zijn aangeleverd. Op basis van jouw gegevens wordt er een top 3 van kwalitatief goedkoopste autoverzekeringen getoond. De verzekeringen die je direct kunt afsluiten worden vermeld. Ook kun je zelf selecteren op bijvoorbeeld dekking, klantbeoordeling of eigen risico, verruimt met de keuze om alle mogelijke verzekeringen te zien.

Wat nemen wij mee in onze vergelijking?
Onze vergelijking komt tot stand op basis van de volgende criteria: de klantbeoordeling (20%), premie (40%) en polisvoorwaarden (40%). Op deze manier wordt de verhouding tussen kwaliteit ten opzichte van de prijs goed zichtbaar.

  • Klantbeoordeling: cijfer tussen de 1 en 10. Hoe hoger het cijfer, des te beter de score.
  • Premie: exclusief eenmalige poliskosten. Hoe lager de premie, des te hoger de score.
  • Polisvoorwaarden: deze zijn opgedeeld in rubrieken, vervolgens wordt per rubriek een score toegekend. De wegingsfactor verschilt per rubriek omdat niet alle factoren in de rubrieken even zwaar tellen.

Doordat wij een vergelijking maken op basis van jouw gegevens, kan iedere andere combinatie van deze gegevens een ander persoonlijk resultaat opleveren. Regelmatig kijken wij kritisch naar de bovengenoemde criteria. Waar nodig, zullen wij deze dan ook bijstellen.

Hoe volledig is de vergelijking?
Op Verzekeringen.com kun je alle verzekeringen vergelijken waarvan wij productinformatie hebben. Deze productinformatie is door verschillende verzekeraars aangeleverd aan een onafhankelijke database. Verzekeringen welke niet zijn opgenomen in deze database, kunnen wij dan ook niet vergelijken. Van deze producten beschikken wij bijvoorbeeld niet over recente polisvoorwaarden en premies.

Wijze waarop wij beloond worden
Van de verzekeringsmaatschappij(en) waar jouw contract gesloten is ontvangt Verzekeringen.com een vergoeding. Deze vergoeding vormt een onderdeel van de premie en wordt dus niet extra bij jou in rekening gebracht. De vergoeding kan eenmalig of doorlopend zijn.

Verkoop op afstand
De overeenkomst kan binnen 14 dagen na datum van het aanvragen van de verzekering ongedaan worden gemaakt. Dit kun je doen door ons of de verzekeraar te informeren via e-mail of per post. Hiervoor brengen wij geen kosten, boete of premie in rekening. Indien er binnen deze periode van 14 dagen reeds een beroep op deze verzekering gedaan is, komt dit recht op kosteloos opzeggen te vervallen.

Opzeggen en verlengen
Verzekeringen.com volgt het beleid van de verzekeringsmaatschappij(en) inzake opzegtermijnen en stilzwijgende verlengingen van contracten. De (algemene) voorwaarden van deze verzekeringsmaatschappij(en) worden aangehouden en zijn altijd in te zien, op te slaan en af te drukken voor en na het afsluiten van de verzekering. De looptijd van iedere verzekering is meestal 12 maanden, na deze 12 maanden is het contract dagelijks of maandelijks opzegbaar. Alvorens je een verzekering via Verzekeringen.com afsluit informeren wij jou hierover.