Welke typen annuleringsverzekeringen zijn er?

‘Ik ga binnenkort een vakantie boeken en wil graag weten of ik beter een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering kan afsluiten?’

Bij de keuze voor het afsluiten van een annuleringsverzekering kan er een onderscheid gemaakt worden tussen een kortlopende en een doorlopende annuleringsverzekering. Het principe van de polis is hetzelfde, want de verzekering biedt dekking voor de kosten als een vakantie om bepaalde redenen niet door kan gaan of afgebroken dient te worden.

Kortlopende of doorlopende polis
Om een weloverwogen keuze te kunnen maken voor een kortlopende of doorlopende polis, is het van belang om het verschil tussen beide typen annuleringsverzekeringen te kennen.

Een kortlopende annuleringsverzekering heeft slechts betrekking op één vakantie of één reis en is dan ook voor een bepaalde duur geldig. De kortlopende polis wordt voor een bepaalde periode afgesloten en zal daarna automatisch eindigen. Het is ook van belang dat je binnen 7 dagen na boeking de annuleringsverzekering afsluit.

Een doorlopende annuleringsverzekering biedt het hele verzekeringsjaar dekking tegen de kosten van annulering als een vakantie niet doorgaat of als een reis afgebroken moet worden.

Keuze afhankelijk van aantal reizen
De keuze voor een van beide varianten kan gemaakt worden op basis van het aantal reizen of vakanties dat in een jaar gemaakt worden. Als je meerdere keren per jaar op reis gaat, dan zal het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering al snel voordeliger zijn.

Vergelijk diverse reisverzekeraars
Een doorlopende annuleringsverzekering biedt uiteraard ook meer gemak, want er hoeft niet voor elke stedentrip, reis of vakantie opnieuw een annuleringsverzekering afgesloten te worden of worden aangemeld. Het is bij het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering uiteraard aan te raden om een vergelijking te maken bij diverse reisverzekeraars.

Vraag over annuleringsverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in januari 2014. Laatst gewijzigd op 1 april 2014.