Ben ik verzekerd als ik afreis naar een gebied met een negatief reisadvies?

Afreizen naar een land met een negatief reisadvies, heeft dat gevolgen voor de dekking van mijn reis- of annuleringsverzekering?

Reisorganisatie Corendon biedt sinds kort opnieuw vakanties naar Tunesië aan. Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft voor dit land een negatief reisadvies afgegeven. Het ontraadt reizen naar dit gebied, dat de code oranje/rood heeft gekregen. Maar wat als je besluit om toch af te reizen naar een land met een negatief reisadvies, ben je dan verzekerd? Kan je kosteloos annuleren als het reisadvies veranderd?

Negatief reisadvies: code oranje/rood

Wanneer het reisadvies code oranje of rood is en je ondanks het negatieve reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken toch besluit om af te reizen dan ben je niet verzekerd. Je bent wel verzekerd voor zaken die losstaan van de veiligheidssituatie zoals zoekgeraakte bagage. Kom je toch in een dergelijke situatie terecht, dan zal het Calamiteitenfonds beslissen of het om een uitkeringsgerechtigde situatie gaat. Indien het Calamiteitenfonds besluit dat dit het geval is, zal je het geld terugkrijgen van je touroperatie, niet van je reisverzekering.

Reisadvies veranderd na boeking

Je hebt een reis geboekt en kijkt al uit om heerlijk in de zon te liggen en even compleet te ontspannen. Plotseling veranderd de situatie in het land waar jij naar zou afreizen. Hoe zit het dan met de verzekering? Voor een aantal verzekeraars is het ontstaan van een negatief reisadvies na boeking een geldige reden voor meer informatie hierover. Lees vooraf uw polisvoorwaarden goed door.

Anderen lazen ook:

Vraag over reisverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in januari 2017. Laatst gewijzigd op 26 januari 2017.