Wat valt er onder de bagage dekking?

Ik heb een reisverzekering afgesloten met een dekking voor bagage. Wat valt er onder de bagage dekking?

De hoogte van de dekking voor bagage op een reisverzekering verschilt per reisverzekeraar. In sommige gevallen is er sprake van een maximale vergoeding per persoon, per reis. Ook kan het zijn dat een polis een maximale vergoeding per polis kent. Zijn er meerdere personen verzekerd op jouw reisverzekering en raakt van de gehele groep de bagage kwijt, dan kan het zijn dat de reisverzekering een maximaal bedrag per polis uitkeert. Ook al is deze lager dan de maximale vergoeding per persoon. Welke eisen de reisverzekeraar stelt is terug te lezen in de polisvoorwaarden van je reisverzekering.

Kostbare bagage zoals smartphones en elektronica

Voor kostbare bagage zoals smartphones, camera, laptop, kano, fiets, sieraden etc. geldt vaak een maximale vergoeding. Controleer vooraf de polisvoorwaarden wanneer je van plan bent te reizen met kostbare bagage.

Aangekochte bagage op reis

Als aandenken aan die leuke vakantie nemen we vaak een souvenir mee. Vaak zijn deze souvenirs of andere aangekochte zaken tijdens je verblijf verzekerd tot een bepaald bedrag. Ook deze bedragen zijn terug te vinden in de polisvoorwaarden van je reisverzekering.

Niet verzekerde bagage

Waardepapieren, verzamelingen of vervoersmiddelen zijn niet verzekerd onder de bagage dekking. Voor caravans en aanhangers zijn aparte verzekeringen af te sluiten.

Vraag over reisverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in maart 2017. Laatst gewijzigd op 8 maart 2017.