Autoverzekering en deelauto, hoe zit dat?

Greenwheels, ConnectCar, Car2Go… Wie kent ze niet? Er zijn genoeg initiatieven te bedenken waarbij je binnen enkele klikken een auto te pakken hebt. Deze auto is niet van jou en deel je bovendien met anderen. Maar hoe zit het dan met de verzekering?

Wanneer je via een van de vele initiatieven een auto deelt valt dit niet onder je eigen autoverzekering. Wanneer je gebruik maakt van een auto via een platform krijg je er in veel gevallen een autoverzekering bij. Deze autoverzekering is geldig zolang dat jij de auto leent. Controleer dit vooraf en lees ook goed de polisvoorwaarden door, zodat je weet welke schades er gedekt zijn.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je zelf een rechtsbijstandverzekering afgesloten met de module verkeer, dan ben je ook in bijna alle gevallen verzekerd voor juridische hulp in het geval van een meningsverschil over bijvoorbeeld het bezit en gebruik van de auto. Er zijn echter verzekeraars die het delen van een auto uitsluiten. Informeer daarom vooraf bij je verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in december 2017. Laatst gewijzigd op 21 december 2017.