Autoverzekering op naam van een ander, mag dat?

Een autoverzekering afsluiten op naam van iemand anders is niet toegestaan. Geen enkele verzekeraar zal zoiets accepteren. Doe je het toch, dan kan dit weleens grote gevolgen hebben wanneer je bijvoorbeeld een ongeval krijgt.
Autoverzekering afsluiten op naam van een ander is niet toegstaan

Autoverzekering afsluiten op naam van een ander is niet toegstaan

De persoon die op papier eigenaar is van de auto, is ook de persoon die een autoverzekering dient af te sluiten. Dit moet in ieder geval een WA-autoverzekering zijn, omdat dit verplicht is. Desondanks gebeurt het regelmatig dat iemand een autoverzekering wil afsluiten voor een ander. Bijvoorbeeld in het geval van een jongere, een fraudeur of welke reden dan ook. Geen enkele verzekeraar zal het accepteren dat de autobezitter niet de verzekerde is.

Auto niet verzekerd

Ben je niet eerlijk tegen je verzekeraar en sluit je dus een autoverzekering af voor een ander dan kan het zomaar zijn dat je niet verzekerd bent als dit aan het licht komt. Een verzekeraar hoeft jouw schade dus niet te betalen en bovendien mag jij ook de schade van de tegenpartij voor je rekening nemen. Dit kan dus al met al uitlopen tot een duur grapje. Naast het feit dat je moet betalen, word je ook op een zwarte lijst geplaatst. Deze bemoeilijkt het afsluiten van nieuwe verzekeringen voor zeker 8 jaar.

Uitzonderingen autoverzekering op andere naam

Als het gaat om partners die op hetzelfde adres wonen of wanneer je bij de aanvraag direct aangeeft dat de eigenaar niet de regelmatige bestuurder is, wil een verzekeraar nog weleens een uitzondering maken. De premie kan op die manier berekend worden op de daadwerkelijke bestuurder. Gaat een verzekering hier niet mee akkoord, dan gaat het hele feest niet door.

Eigen autoverzekering afsluiten

Ons advies is om je eigen auto altijd zelf te verzekeren. Door het afsluiten van een autoverzekering bouw je schadevrije jaren op. In ruil hiervoor ontvang je weer een leuke korting op je premie! Maak een vergelijking van autoverzekeringen om te ontdekken welke het beste bij jouw situatie past.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot algemeen beantwoord in september 2017. Laatst gewijzigd op 7 september 2017.