Autoverzekering opzeggen: vrijwaringsbewijs kwijt of verloren, wat nu?

Om je autoverzekering (tussentijds) stop te kunnen zetten heb je een vrijwaringsbewijs nodig. Dit is het enige middel dat verzekeraars accepteren. Maar wat als je deze kwijt of verloren bent?
Vrijwaringsbewijs kwijt, wat nu?

Vrijwaringsbewijs kwijt, wat nu?

Je auto is verkocht, kenteken is overgeschreven en je hebt een vrijwaringsbewijs ontvangen. Het is weekend, dus je moet nog tot maandag te wachten om je verzekeraar te bellen. Zodra het maandagochtend is besluit jij om je verzekeraar te bellen, maar tot grote schrik kom je tot de conclusie dat je niet weet waar het vrijwaringsbewijs is. Wat nu? Gelukkig bewaart het RDW een overzicht van alle voertuigen, dus ook brommers, scooters en motoren, die op jouw naam hebben gestaan.

Dit overzicht gaat tot ongeveer negen jaar terug. Je kant een overzicht schriftelijk aanvragen op de website van het RDW. Hier zitten overigens wel kosten aan verbonden. Daarnaast adviseren we je vooraf na te vragen bij je verzekeraar of deze wel een dergelijk overzicht accepteert. Dit kunnen zowel wij als het RDW vooraf niet garanderen.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot opzeggen beantwoord in oktober 2017. Laatst gewijzigd op 4 oktober 2017.