Kan ik een autoschade voor eigen rekening nemen?

Ik heb laatst schade gereden met mijn auto en zou graag de schade voor eigen rekening willen nemen om de no-claim korting te behouden. Is het zelf vergoeden van een autoschade mogelijk?

Wanneer men autoschade heeft veroorzaakt is dit nooit leuk. Nog minder leuk is het wanneer men ook nog eens schade heeft veroorzaakt bij een ander. Vele autobezitters vragen zich in zo’n situatie waarschijnlijk af wat verstandig is; wel of niet de autoschade voor eigen rekening nemen?

Sommigen nemen bij autoschade liever de schade voor eigen rekening, bijvoorbeeld om de no-claim korting te behouden. Men kan altijd een schade zelf betalen. Of het echter verstandig is om een schade rechtstreeks te regelen met een particuliere tegenpartij is een ander verhaal. Raadzaam is om alles te laten uitzoeken door de verzekeraar. Wanneer de verzekeraar wil uitkeren aan de tegenpartij, heeft men meestal tussen een half jaar en een jaar na de schade-uitkering (wel afhankelijk van de verzekeraar) om de autoschade alsnog zelf te betalen.

Meer weten over autoverzekeringen? Bekijk dan eens onze pagina over de autoverzekering.

Lees ook:

Vraag over autoverzekering met betrekking tot schade beantwoord in november 2014. Laatst gewijzigd op 10 november 2014.