Kan ik schade aan mijn auto overal laten herstellen?

Heb je schade aan je auto en wil je deze laten repareren, vraag dan eerst bij jouw autoverzekeraar na waar je deze het beste kan laten repareren.

Mocht je onverwachts schade opgelopen hebben aan jouw auto, contacteer dan eerst de verzekeraar waar je de autoverzekering hebt afgesloten. De verzekeraar geeft vervolgens aan waar je je auto het best kunt laten repareren. Er zijn veel voordelen om je auto bij een aangesloten herstelbedrijf te laten repareren.

Aangesloten herstelbedrijven
Een verzekeringsmaatschappij maakt afspraken met herstelbedrijven waar zij positieve ervaringen mee hebben. Het voordeel als klant is per verzekeraar en herstelbedrijf verschillend. Soms krijg je bijvoorbeeld een gratis vervangende auto als je naar een aangesloten garage gaat. Of hoef je je eigen risico niet te betalen. De autoverzekeraar beloont je op deze manier omdat je naar een aangesloten garage gaat.

Niet-aangesloten herstelbedrijven
Ga je voor een reparatie niet naar een aangesloten garage, dan kan dit soms nadelig voor je uitpakken. In sommige gevallen moet je een extra eigen risico betalen (soms wel 600 euro extra). Je hebt niet altijd recht op vervangend vervoer en het kan ook zijn dat het schadebedrag niet volledig uitgekeerd wordt.

Het kan ook zijn dat je perse een schade wil laten repareren bij een niet-aangesloten herstelbedrijf waar je zelf goede ervaring mee hebt of omdat dit misschien een goede vriend of kennis is. Vraag dan eerst na bij je verzekeraar wat de nadelen zijn en ga dan in overleg met de reparateur of hij je hier in tegemoet wil komen.

Vraag over autoverzekering met betrekking tot schade beantwoord in juli 2014. Laatst gewijzigd op 28 juli 2014.