Is een ongevallen-inzittendenverzekering bij de autoverzekering verplicht?

De ongevallen-inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering bovenop de autoverzekering. Wanneer de bestuurder of een passagier blijvend invalide raakt of komt te overlijden, wordt er een percentage van het verzekerde bedrag uitgekeerd.

De ongevallen-inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je kunt afsluiten bij je autoverzekering. Zelf bepaal je welke aanvullende verzekeringen je wilt afsluiten en welke niet. Namelijk niet alle aanvullende verzekeringen zijn even noodzakelijk, bovendien kost het extra geld.

In veel gevallen kan schade grotendeels verhaald worden op de autoverzekering en zorgverzekering. Wanneer inzittenden in jouw auto schade oplopen, wordt dit doorgaans gedekt door de WA-verzekering. Dit is echter niet het geval wanneer er geen schuldige is aan te wijzen of wanneer je zelf schuldig bent. Desondanks is het raadzaam een ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. Want naast de kosten voor materiële schade, kunnen ook de kosten van immateriële schade flink oplopen. De ongevallen-inzittendenverzekering keert een percentage van het verzekerde bedrag uit bij bijvoorbeeld overlijden en blijvende invaliditeit van de bestuurder en/of passagiers bij een auto-ongeval.

Lees ook:

Vraag over autoverzekering met betrekking tot dekkingen beantwoord in oktober 2014. Laatst gewijzigd op 3 maart 2016.